Zastava Srbije
Vesti slike

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O UGOSTITELJSTVU RS: Predviđeno je da je umjesto dosadašnjih 45 dana roka za prijavu gosta, pružalac usluga smještaja sada dužan odmah po dolasku turistu prijaviti u sistem

Trebinje će u budućnosti riješiti brojna pitanja iz domena turizma i ugostiteljstva, od naplate dažbina kada je riječ o lokalnim i republičkim dažbinama, ali i ostvarivanje benefita svih onih koji žive od ovih djelatnosti.

Više
Vesti slike

UDRUŽENJE DRUŠTAVA ZA OSIGURANJE RS: Osiguravajuće kuće u RS za pola godine zaradile 17,4 mil KM

Osiguravajuća društva iz Republike Srpske u prvom polugodištu ove godine ostvarila su neto dobit od 17,4 mil KM, što predstavlja značajno povećanje u odnosu na isti period lani, kada je taj rezultat iznosio 13,24 mil KM.

Više
Vesti slike

UTICAJ FORMIRANJA INTEGRISANIH GRANIČNIH PRELAZA NA BIH

Na inicijativu ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košarca, je u Sarajevu održan radni sastanak u vezi sa formiranjem integrisanih graničnih prelaza.

Više
Vesti slike

ZAVOD ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA KANTONA SARAJEVO: Srednjoškolci više neće morati dostavljati potvrde o redovnom školovanju

Učenici s napunjenih 15 godina, tj. srednjoškolci u Kantonu Sarajevo više neće morati u školama uzimati potvrde o redovnom školovanju i dostavljati ih Zavodu zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo (ZZO KS).

Više