Zastava Srbije

VLADA RS: Usvojen veći broj informacija

Vlada Republike Srpske upoznala se, na 121. sjednici, u Banjaluci, sa Informacijom o finalizaciji početnih faza izrade Programa integrisanja BiH u EU, te zadužila predstavnike institucija Republike Srpske koji su imenovani u tijela u sistemu koordinacije procesa evropskih integracija u BiH da pristupe finalizaciji početnih faza izrade Programa i nastave sa aktivnim učešćem u realizaciji budućih faza izrade Programa, pritom uvažavajući ustavne nadležnosti Republike Srpske.

Više

ZAKON O STEČAJNOM POSTUPKU U FBIH: Bez sankcija ako se stečaj ne sprovede u roku od dvije godine

U novom Zakonu o stečajnom postupku u Federaciji BiH, koji je prošle sedmice potvrdio Dom naroda FBiH, nije jasno naznačeno šta sa preduzećem u kojem se stečajni postupak ne provede u dvije godine, koliko je utvrđeni zakonski rok, jer nisu predviđene sankcije, ali ipak sagovornici iz ove oblasti kažu da je bolji nego raniji.

Više

IZMJENE ZAKONSKE REGULATIVE U RS ZA POVEĆANJE NEOPOREZIVOG DIJELA ZARADE, TE EFIKASNIJE SUZBIJANJE SIVE EKONOMIJE

Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Radovan Višković informisao je delegaciju Saveza sindikata Republike Srpske, koju je predvodila predsjednik Ranka Mišić, da vlada radi na izmjeni zakonske regulative, s ciljem da sa omogući povećanje plata zaposlenima u realnom sektoru.

Više

OD 1. JULA 2021. GODINE BESPLATAN ROMING U ZEMLJAMA ZAPADNOG BALKANA

Korisnici mobilnih mreža od 1. jula neće plaćati dodatne naknade za roming u zemljama Balkana - rekao je Nedeljko Ćorić, ministar saobraćaja i veza Republike Srpske.

Više