Zastava Srbije

ZAKON O BUDžETSKOM SISTEMU RS: Lokalne zajednice koje nemaju usvojen budžet sve obaveze mogu ispunjavati do 30. juna

Gradovi i opštine u Republici Srpskoj koje nemaju usvojen budžet za ovu godinu, mogu izvršavati sve budžetske obaveze do 30. juna, nakon čega se u skladu sa Zakonom o budžetskom sistemu Republike Srpske ("Sl. glasnik RS", br. 121/2012, 52/2014, 103/2015 i 15/2016) blokiraju svi računi jedinice lokalne samouprave, rečeno je u Ministarstvu finansija Srpske.

Više

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O PROPISIVANjU MJERE NEPOSREDNE KONTROLE CIJENA UTVRĐIVANjEM MAKSIMALNE VISINE MARŽI ZA POJEDINE OSNOVNE ŽIVOTNE NAMIRNICE I DRUGE PROIZVODE: Poslodavci pozdravljaju odluku o maržama, ali ne i potrošači

Federalna vlada je na sjednici u Mostaru promijenila Odluku o propisivanju mjere neposredne kontrole cijena utvrđivanjem maksimalne visine marži za pojedine osnovne životne namirnice i druge proizode ("Sl. novine FBiH", br. 26/2021). Izmjenom odluke, stanje je vraćeno na ono kakvo je bilo krajem prošle godine. Poslodavci pozdravljaju ovakvu odluku, ali, očekivano, ne i potrošači.

Više

PRAVILNIK O USPOSTAVLjANjU INFORMACIONOG SISTEMA U LOVSTVU: U izradi savremeni informacioni sistem

Lovački savez Republike Srpske, zajedno sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, radi na izradi savremenog informacionog sistema koji će omogućiti efikasniji rad saveza i biti od velike koristi svim lovačkim udruženjima.

Više

PRIVREDNICI U BIH SNAŽNO OSJETILI POSLJEDICE PANDEMIJE

Posljedice pandemije koronavirusa u Bosni i Hercegovini snažno su osjetili i privrednici u Bosni i Hercegovini. Mjere za pomoć privredi nisu donesene na državnom, već su prepuštene entitetskim vladama. Vlada Federacije BiH je u prošloj godini izdvojila 180 miliona za privrednike, a Vlada Republike Srpske 70 miliona. Poslodavci u oba entiteta smatraju- da se ovim iznosima samo ublažavaju, ali ne i trajno rješavaju gubici koje su pretrpjeli.

Više