Zastava Srbije
Vesti slike

IZRADA PLANOVA ZA RAZVOJ FUK - PRAKTIČNI PRIMJERI: Paragraf Lex organizuje savjetovanje na Ilidži 18. aprila 2024. godine

Kompanija Paragraf Lex organizovaće, 18. aprila 2024. godine, savjetovanje na temu “Izrada planova za razvoj FUK - praktični primjeri”.

Više
Vesti slike

DOM NARODA PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: 18. marta 2024. godine 14. sjednica – Razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Kemal Ademović sazvao je 14. sjednicu Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za ponedjeljak, 18. mart 2024. godine sa početkom u 12,15 sati.

Više
Vesti slike

PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O PDV-U BIH: Predviđen povrat PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe u ukupnom iznosu do 3.000 KM u prve dvije godine uzrasta djeteta.

Povrat PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe u BiH još je na čekanju, jer svoj stav o tome treba da daju Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH i njen Upravni odbor (UO), a onda i oba doma parlamenta BiH.

Više
Vesti slike

JAVNA RASPRAVA O STRATEŠKOJ PLATFORMI STRATEGIJE ZA UNAPRJEĐENJE PRAVA I POLOŽAJA OSOBA S INVALIDITETOM U FEDERACIJI BIH: Rasprava traje 30 dana

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike saopćilo je da je pustilo u javnu raspravu Stratešku platformu Strategije za unaprjeđenje prava i položaja osoba s invaliditetom u Federaciji BiH za novo strateško razdoblje.

Više
Vesti slike

ELEKTROPRIVREDA BIH PLANIRA POVEĆANJE CIJENA STRUJE ZA DOMAĆINSTVA

Nakon što je u 2023. godini ostvaren rekordan gubitak od čak 140 miliona KM, Elektroprivreda BiH planira u naredne tri godine poslovati pozitivno i ujedno investirati veliki novac u nove energetske objekte.

Više