Zastava Srbije

DOM NARODA PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: Usvojeno više prijedloga zakona

Na 14. sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojen je, u prvom čitanju, Prijedlog zakona o privremenim mjerama u radu pravosudnih i drugih organa Bosne i Hercegovine za vrijeme stanja prirodne ili druge nesreće na teritoriji Bosne i Hercegovine, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Više

VLADA RS: Donijeta Uredba o postupku dodjele sredstava privrednim subjektima u oblasti prevoza lica u drumskom saobraćaju za saniranje finansijskog gubitka zbog posljedica pandemije virusa korona

Vlada Republike Srpske donijela je, na 104. sjednici u Banjaluci, Uredbu o postupku dodjele sredstava privrednim subjektima u oblasti prevoza lica u drumskom saobraćaju za saniranje finansijskog gubitka zbog posljedica pandemije virusa korona.

Više

KONSTITUIRAN NOVI SAZIV KRIZNOG ŠTABA MINISTARSTVA ZDRAVSTVA KANTONA SARAJEVO

Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo za praćenje i analizu situacije izazvane novim koronavirusom, u svom novom sazivu članstva, održao je konstituirajuću sjednicu.

Više

NAJAVLJENO USPOSTAVLJANJE CENTRALNE JEDINICE ZA FINANSIJSKI NADZOR JAVNIH PREDUZEĆA U RS

Iako rad svih javnih preduzeća kontrolišu nadzorni odbori, premijer Republike Srpske Radovan Višković najavio je uspostavljanje Centralne jedinice za finansijski nadzor javnih preduzeća pri kabinetu predsjednika Vlade.

Više

BROJ ZAPOSLENIH U FBIH U 2020. GODINI MANJI ZA 15 HILJADA U ODNOSU NA 2019. GODINU

Ukupan broj zaposlenih u Federaciji BiH na dan 31.12.2020. godine iznosio je 520.493 saopćili su iz Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine.

Više