Zastava Srbije

VIJEĆE MINISTARA BIH: Nisu usvojene 22 tačke dnevnog reda

Vijeće ministara BiH na 44. sjednici, u drugom krugu glasanja, nije usvojilo 22 tačke dnevnog reda o kojima se izjašnjavalo na prethodnoj sjednici, jer su predstavnici Republike Srpske i glasali protiv.

Više

VLADA FBIH: Usvojen novi Akcioni plan za borbu protiv korupcije

Vlada Federavije BiH je, na sjednici u Mostaru, prihvatila mjesečni pregled naplate poreznih prihoda i doprinosa na teritoriju FBiH za rujan 2021. godine i za prvih devet mjeseci ove godine.

Više

VLADA RS: Utvrđen Prijedlog zakona o društvenom preduzetništvu RS

Vlada Republike Srpske utvrdila je, na 145. sjednici, u Banjaluci, Prijedlog zakona o društvenom preduzetništvu Republike Srpske, kojim se uređuju pojam, ciljevi i načela društvenog preduzetništva.

Više

POREZNA UPRAVA FBIH: Zaplijenjena imovina prodata za 301.000 KM

Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine saopćila je da je, u postupku prinudne naplate, 27. oktobra 2021. godine, Kantonalni porezni ured Livno prodao zaplijenjenu imovinu poreznog obveznika dužnika Rudnici uglja “Tušnica” d.o.o. Livno u ukupnom iznosu od 301.000 KM zbog naplate dužnih javnih prihoda.

Više

BEZ DOGOVORA O KOVID PROPUSNICAMA U BIH

Vakcinisani građani BiH, bez obzira na to koju vakcinu protiv virusa korona su primili, često nailaze na blokade na granicama zemalja EU, jer problem predstavlja to što BiH nema jedinstvenu kovid potvrdu te se često QR kod ne može očitati, a čini se da se rješenje ovog problema još ne nazire.

Više