Zastava Srbije

REPUBLIKA SRPSKA NEMA PROBLEMA SA BUDŽETOM I NA VRIJEME IZMIRUJE OBAVEZE

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da Srpska nema nikakvih problema sa budžetom, te da na vrijeme izmiruje sve tekuće obaveze.

Više

PRIJEDLOG IZMJENA ZAKONA O ZDRAVSTVENOM OSIGURANJU: Poslodavci u FBIH bi željeli da obaveze naknade plata na njihov teret smanje sa 42 dana na 15, te da kod bolovanja zbog povrede na radu poslodavac ima obavezu isto tako 15 dana, a ne do stjecanja radne sposobnosti

U parlamentarnoj proceduri nalazi se prijedlog izmjena zakona o zdravstvenom osiguranju na kojem insistira Udruženje poslodavaca FBiH. Prijedlog predviđa smanjenje broja dana bolovanja koji idu na teret poslodavca te bolovanja prilikom povreda na radu.

Više

EU DAJE 10 MILIONA EURA ZA ZAPOŠLJAVANJE MLADIH NA ZAPADNOM BALKANU

Za rješavanje nezaposlenosti mladih, ključnog ekonomskog i društvenog izazova u regiji, EU je putem Evropskog investicijskog fonda pružila dodatnu garanciju koja će omogućiti bankama u Albaniji, Bosni i Hercegovini i Kosovu da ponude povoljne kredite malim i srednjim preduzećima.

Više

CENTRALNA IZBORNA KOMISIJA (CIK) BIH POZVALA BIRAČE DA DOSTAVE PODATKE O UMRLIM LICIMA SA BIRAČKOG SPISKA U SVOJIM OPŠTINAMA

Centralna izborna komisija (CIK) BiH je povodom predstojećih izbora pozvala birače da provjere izvode iz privremenog biračkog spiska u svojim opštinama i gradovima i da dostave podatke o umrlim licima sa tog spiska.

Više

PRIORITETI EU I NJEMAČKE KAO TRENUTNOG PREDSJEDAVAJUĆEG ZA BOSNU I HERCEGOVINU: Reforme izbora i vladavina prava, demografija i migracije, implementacija neizvršenih presude Evropskog suda za ljudska prava

Direktorica za Zapadni Balkan pri Ministarstvu vanjskih poslova Njemačke kaže da će ovaj region biti visoko na listi prioriteta tokom njemačkog predsjedavanja Vijećem Evropske unije, ali i zemlje koje teže ka integraciji moraju uraditi svoj dio posla. Njemačka je šestomjesečno predsjedavanje Evropskom unijom preuzela u julu ove godine, a Schütz kaže da ta zemlja želi vidjeti “novi zamah” u odnosima između Unije i Zapadnog Balkana.

Više