Zastava Srbije
Vesti slike

FEDERALNI MINISTAR NAJAVIO IZMJENE ZAKONA O RADU FBIH

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić je u intervju za Fenu govorio o izmjenama Zakona o radu FBiH, koji je, kako kaže, zastario, i 2012. godine je bio u daleko boljoj verziji od one koja je usvojena 2016. godine i koja je izazvala veliki protest radnika i sindikata. Te izmjene su, dodao je, pripremljene i usvojene bez da su prošle kvalitetan socijalni dijalog.

Više
Vesti slike

NOVI FEDERALNI PROPISI IZ OBLASTI UNUTRAŠNJIH POSLOVA: Ministar naložio izradu tekstova u roku od mjesec dana

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak naložio je službenicima Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova da najkasnije za mjesec dana izrade i dostave mu na razmatranje tekstove izmjena i dopuna Zakona o unutrašnjim poslovima Federacije BiH, Zakona o policijskim službenicima Federacije BiH kao i novi pravilnik o unutrašnjoj organizaciji Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Više
Vesti slike

CENTRALNA BANKA BIH: Depoziti u aprilu veći za skoro 143 miliona KM

Ukupni depoziti domaćih sektora u BiH na kraju aprila iznosili su 29,41 milijardu KM i veći su za 142,9 miliona KM ili 0,5 odsto u odnosu na prethodni mjesec, objavila je Centralna banka BiH.

Više
Vesti slike

NOVI PRAVILNIK O USLOVIMA I POSTUPKU OBEZBJEĐIVANJA MEDICINSKIH SREDSTAVA RS: Ortopedski ulošci besplatni sve do 18. godine

Novim Pravilnikom o uslovima i postupku obezbjeđivanja medicinskih sredstava, koji će biti u primjeni od 13. juna, Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske počinje da finansira nova medicinska sredstva.

Više
Vesti slike

INICIJATIVA ZA ZAKONSKO REGULISANJE SOS TELEFONA U RS: Trenutno bez pomoći oko finansiranja, rad se zasniva na volonterskom angažmanu aktivistkinja

SOS telefon za žene žrtve nasilja u porodici u Republici Srpskoj svakog dana zazvoni pet do 10 puta. Iza svakog poziva na broj 1264 krije se potresna životna priča ljudskog bića, koje trpi nasilje i traži pomoć.

Više
Vesti slike

POČELA SA PRIMJENOM IZMJENJENA LISTA LIJEKOVA KOJI SE IZDAJU NA RECEPT U RS

Oboljelima od rijetkih bolesti od petka je omogućeno da na recept dobijaju hranu za posebne medicinske namjene, jer je počela sa primjenom izmjenjena Lista lijekova koji se izdaju na recept, saopštili su iz Fonda zdravstvenog osiguranja RS.

Više
Vesti slike

URED ZA REVIZIJU INSTITUCIJA U FEDERACIJI BIH OBJAVIO JE IZVJEŠTAJ PARLAMENTA FBIH ZA 2022: Niz zamjerki na unutrašnju organizaciju, broj uposlenika, isplaćene naknade...

Ured za reviziju institucija u Federaciji BiH objavio je izvještaj Parlamenta FBiH za 2022. godinu. Finansijski izvještaj je pozitivan, no problem predstavlja usklađenost za koju je Ured dao mišljenje s rezervom.

Više
Vesti slike

CBBH: Građani BiH za mjesec dana podigli čak 86 miliona KM kredita

Prema podacima Centralne banke BiH, ukupni krediti na kraju aprila iznosili su 22,39 milijardi KM, od toga krediti privatnih preduzeća iznose 9,3 milijarde KM, vladinih institucija 1,08 milijardi KM, a javnih preduzeća 605 miliona KM.

Više
Vesti slike

U BIH U APRILU SKORO 350.000 NEZAPOSLENIH GRAĐANA: Za 3.480 manje nego mjesec ranije

Prema podacima Agencije za rad i zapošljavanje BiH, od ukupnog broja nezaposlenih, žene čine 58 odsto.

Više
Vesti slike

DESET JE ZAKONA KOJE POLITIČARI MORAJU USVOJITI AKO ŽELE BOLJI AMBIJENT ZA GRAĐANE U FBIH: Ključni zakoni na usvajanje čekaju već osam godina zbog nefunkcionalnosti izvršne i zakonodavne vlasti

U prvoj sedmici mandata nove Vlade Federacije BiH povučeni su svi zakoni iz parlamentarne procedure. Riječ je o onima koji su se nekoliko godina nalazili u ladicama federalnog parlamenta, međutim deset najznačajnijih je aktuelizirao federalni zastupnik Admir Čavalić.

Više