Zastava Srbije

DOM NARODA PARLAMENTA FBIH: Usvojen Budžet Federacije BiH za 2021. godinu

Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine odobrio je većinom glasova Prijedlog budžeta Federacije BiH za 2021. godinu koji iznosi 5,4 milijarde KM.

Više

ZAKON O PRORAČUNIMA U FBIH: Vlada FBiH nije prihvatila inicijativu za dopunu Zakona

Federalna vlada, nakon razmatranja, nije prihvatila inicijativu za donošenje Zakona o dopuni Zakona o proračunima u FBiH koju je podnijela zastupnica u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Elma Đogić, a kojom je predloženo rješenje po kojem, u slučaju kada je gradskom ili općinskom vijeću istekao mandat u skladu sa Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine ili nije konstituisan novi saziv ovih vijeća, proračun donose gradonačelnik ili načelnik općine.

Više

NEOPHODNE PROMJENE ZAKONA O VSTV-U, O POREZU NA DOHODAK I O SOCIJALNIM DOPRINOSIMA U FBIH

Bosna i Hercegovina zadužila se kod Evropske unije za 250 miliona eura makrofinansijske pomoći, a detalji tog sporazuma zaključenog posljednjeg dana prošle godine ostali su skriveni široj javnosti.

Više

KRIZNI ŠTAB DA PREISPITA NEUSTAVNE MJERE PROTIV VIRUSA KORONA

Federalna Vlada naložila je Kriznom štabu Ministarstva zdravlja da preispita neustavne mjere protiv virusa korona, a Federalnoj upravi civilne zaštite da dostavi prijedlog izmjene odluke o prestanku proglašenja stanja nesreće.

Više

CIK: Rok za podnošenje finansijskih izvještaja 15. januar 2021. godine

Stranke i nezavisni kandidati koji su učestvovali na proteklim lokalnim izborima dužni su da do 15. januara podnesu finansijski izvještaj za period od dana podnošenja prijave za ovjeru za izbore do dana ovjere rezultata izbora, saopšteno je iz Centralne izborne komisije BiH.

Više