Zastava Srbije

NOVI ZAKON O POPISU STANOVNIŠTVA: Predviđeni rokovi su već probijeni, pitanje da li će zakon biti donijet na vrijeme kako bi se popis mogao obaviti do 2023. godine

Iako su političari i statističari započeli pripreme za novi popis stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH, u startu je jasno da će se ponovo dogoditi trka s vremenom i problemima jer su rokovi već probijeni.

Više

ODRŽANA SJEDNICA VLADE FBIH: Potpisan ugovor za nabavku vakcina protiv virusa korona

Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH (FBiH) potpisao je, na osnovu ovlaštenja federalne Vlade, Ugovor o direktnoj nabavci 500.000 doza kineskih vakcina "sinofarm" protiv virusa korona.

Više

ODRŽANA SJEDNICA VLADE RS: Utvrđen Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o tržištu hartija od vrijednosti i Prijedlog zakona o posebnom postupku eksproprijacije radi izgradnje auto-puta Banjaluka - Prijedor

Vlada Republike Srpske utvrdila je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o tržištu hartija od vrijednosti zbog potrebe da se unaprijedi primarno tržište kroz pojednostavljenje postupka emisije dužničkih hartija od vrijednosti.

Više

NJEMAČKA ŽELI SPRIJEČITI BLOKADU PROŠIRENJA EU NA ZAPADNI BALKAN

Hajko Mas, ministar spoljnih poslova Njemačke, juče je imao online sastanak s predstavnicima zemalja zapadnog Balkana u sklopu priprema samita za Berlinski proces, a tada je poručio da EU mora ispuniti obećanje zapadnom Balkanu i započeti pregovore sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom.

Više

USAGLAŠENA METODOLOGIJA RADA RADNE GRUPE ZA IZMJENE IZBORNOG ZAKONODAVSTVA

Članovi Interresorne radne grupe za izmjene izbornog zakonodavstva Bosne i Hercegovine usuglasili su se u pogledu metodologije rada, te izglasali zaključak da se raspravlja o svim prijedlozima za izmjene i dopune Izbornog zakona BiH, a da da se na kraju izjasne o svakom amandmanu pojedinačno.

Više