Zastava Srbije

TUŽILAŠTVO BIH: Tužioci BiH mogu davati uputstva entitetskim i tužilaštvima Distrikta

Kolegijum Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju zauzeo je stav da tužioci Tužilaštva BiH mogu u svim predmetima iz nadležnosti Tužilaštva i Suda BiH davati potrebna uputstva tužilaštvima entiteta i Brčko distrikta, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Više

ZAKON O ZAŠTITI LIČNIH PODATAKA: Česta zloupotreba ličnih podataka građana

U BiH su zabilježeni česti slučajevi zloupotrebe ličnih podataka građana, a Dragoljub Reljić, direktor Agencije za zaštitu ličnih podataka (AZLP) u BiH je pojasnio da se one u većoj mjeri dešavaju prilikom njihove nezakonite obrade.

Više

U PRIPREMI IZMJENE I DOPUNE ZAKONA O PDV-U I O AKCIZAMA

Predložene izmjene i dopune Zakona o PDV-u i Zakona o akcizama donijele su dijametralno suprotne komentare. Posebno je istaknut prijedlog da se električna energija tretira kao akcizna roba.

Više

U KANTONU SARAJEVO USKORO DUALNI MODEL VISOKOG OBRAZOVANJA: Studente koji rade ocjenjivat će i poslodavci

Melika Husić–Mehmedović, ministrica za nauku, visoko obrazovanje i mlade Kantona Sarajevo najavila je novi načinu studiranja u Sarajevu - dualno obrazovanje, potpuno novi način stipendiranja studenata, milionska ulaganja u obnovu studentskih domova...

Više

POSLODAVCI TEŠKO DO ODGOVARAJUĆEG KADRA

Iako je u Federaciji BiH prosječan broj nezaposlenih u 2020. godini bio 313.570, brojni poslodavci imaju probleme sa zapošljavanjem odgovarajućih radnika. Nedostatak prakse tokom školovanja poslodavci ističu kao jednu od glavnih zamjerki na obrazovni sistem.

Više