Zastava Srbije

NARODNA SKUPŠTINA RS: 14. decembra 2021. godine 25. posebna sjednica – Razmatranje prijedloga zakona

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske zakazao je 25. posebnu sjednicu parlamenta za utorak, 14. 12. 2021. godine, sa početkom u 10 časova, sa prijedlogom dnevnog reda na kojem se nalazi 21 tačka.

Više

VLADA FBIH: Utvrđen Prijedlog autentičnog tumačenje člana 78. Zakona o radu FBiH

Vlada Federacije BiH je, na sjednici u Sarajevu, utvrdila Prijedlog autentičnog tumačenje člana 78. Zakona o radu Federacije Bosne i Hercegovine, koji će biti upućen Parlamentu FBiH na usvajanje po skraćenom postupku.

Više

VLADA RS: Donijeta Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o Garantnom programu podrške privredi za ublažavanje posljedica pandemije bolesti COVID-19, izazvane virusom SARS-COV-2

Vlada Republike Srpske održala je 149. sjednicu, u Banjaluci, na kojoj je donijela Rješenje o davanju saglasnosti za područje slobodne zone “Slobodna zona Trebinje” i utvrđivanju opravdanosti njenog osnivanja.

Više

PRIJEDLOG BUDŽETA REPUBLIKE SRPSKE ZA 2022. GODINU: Sredstva za penzije veća za 61,2 miliona KM

Ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je da su Prijedlogom budžeta Republike Srpske za 2022. godinu, od 4,024 milijarde KM, sredstava za plate za budžetske korisnike povećane za oko 62 miliona KM, za penzije 61,2 miliona KM, davanja za boračke kategorije i za zapošljavanje nezaposlenih boraca povećane su za oko 13,5 miliona KM.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O DJEČIJOJ ZAŠTITI: Predlaže se povećanje finansijskih izdvajanja na ime prava na pomoć za opremu novorođenčeta, kao i proširenje obuhvata pravom na dodatak na djecu i na prvo dijete

Vlada Republike Srpske utvrdila je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dječijoj zaštiti kojim se želi dodatno unaprijediti sistem dječije zaštite u Republici Srpskoj, prvenstveno njegov pronatalitetni karakter.

Više

RASPISAN JAVNI POZIV ZA PODSTICAJE ZA NOVE ZASADE: Rok za podnošenje zahtjeva je 17. decembar 2021. godine

Grad Prijedor raspisao je javni poziv za podnošenje zahtjeva za podršku podizanju novih zasada voća.

Više