Zastava Srbije

VLADA RS: Utvrđen veći broj prijedloga zakona

Vlada Republike Srpske utvrdila je, na 198. sjednici, u Banjaluci, Prijedlog porodičnog zakona Rapublike Srpske.

Više

VLADA FBIH: Utvrđeni prijedlozi tri zakona značajna za energetski sektor u FBiH

Vlada Federacije BiH je, na sjednici u Sarajevu, kojom je po ovlaštenju premijera predsjedavala zamjenica premijera i federalna ministrica finansija Jelka Milićević, utvrdila tri prijedloga zakona iz oblasti energetskog sektora u Federaciji BiH i uputila ih u parlamentarnu proceduru.

Više

KRIVIČNI ZAKONIK RS: Inicijativa o većoj zaštiti žrtava seksualnog nasilja i uznemiravanja

Ministar pravde u Vladi Republike Srpske razgovarao je, u Banjoj Luci, sa Goricom Ivić direktoricom Fondacije “Udružene žene Banja Luka" i profesorom krivičnog prava Milom Šikmanom a koji su predstavili inicijativu za izmjene Krivičnog zakonika Republike Srpske ("Sl. glasnik RS", br. 64/2017, 104/2018 - odluka US, 15/2021 i 89/2021) u dijelu koji se odnosi na krivično djelo polno uznemiravanje.

Više

U SRPSKOJ OD 2023. GODINE VEĆI IZNOSI PRAVA IZ SOCIJALNE ZAŠTITE

Korisnike prava na dodatak za pomoć i njegu drugog lica, prava na novčanu pomoć i prava na ličnu invalidninu u Republici Srpskoj, od naredne godine očekuje povećanje ovih primanja od oko 13 odsto, istaknuto je, između ostalog, na sastanku koji je održan u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom.

Više