Zastava Srbije

REFORMA USTAVA BIH USLOV ZA ČLANSTVO U EU

Ako BiH želi postati punopravna članica, EU će od nje tražiti izmjenu Ustava, a na to je ovih dana upozorio i Johanes Zatler, šef Delegacije EU, istakavši da je vrijeme da se ovo pitanje počne rješavati.

Više

OSNOVNI SUD SOKOLAC: Građani mogu koristiti usluge odjeljenja Osnovnog suda i na Palama

Ministar pravde u Vladi Republike Srpske Anton Kasipović, načelnik opštine Pale Boško Jugović i predsjednik Osnovnog suda Sokolac Luka Borovčanin svečano su otvorili odjeljenja ovog suda na Palama.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENI ZAKONA O DOPRINOSIMA: Primjena člana 20a produžava se do 31.12.2021. godine

Vlada Federacije BiH je utvrdila Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o doprinosima, čime je rok za primjenu člana 20a. produžen do 31.12.2021. godine.

Više

NACRT ODLUKE O PROVJERI KVALIFIKACIJE SVIH ZAPOSLENIH U INSTITUCIJAMA BIH: Zaposleni će morati da potpišu da su saglasni s tim da se izvrši provjera njihove diplome. Uz to provjera će se vršiti na način da se izvrši kopiranje diplome koja će se dostaviti onome ko je izdao tu diplomu radi provjere vjerodostojnosti

Savjet ministara Bosne i Hercegovine uskoro bi mogao donijeti odluku o provjeri kvalifikacija, odnosno diploma svih zaposlenih u institucijama BiH, međutim problem bi mogao nastati jer Agencija za zaštitu ličnih podataka BiH nije dala saglasnost na takvu odluku.

Više

UPRAVA ZA INDIREKTNO OPOREZIVANJE BIH: Prihodi u padu za 10 odsto u odnosu na prošlu godinu

Prihodi od indirektnih poreza za period januar - oktobar 2020. godine iznosili su 5 milijardi i 979 miliona KM i manji su za 667 miliona KM ili 10,03 % u odnosu na isti period 2019. godine kada su iznosili 6 milijardi i 646 miliona KM.

Više