Zastava Srbije

Vijesti na današnji dan

VLADA FBIH: Imenovan vršilac dužnosti predsjednika Razvojne banke FBiH

Vlada Federacije BiH je na hitnoj, telefonski održanoj sjednici, Nadzornom odboru Razvojne banke Federacije BiH dala prethodne saglasnosti za imenovanje Mensuda Bašića za vršioca dužnosti predsjednika Uprave ove banke, kao i za imenovanje Dalibora Milinkovića za vršioca dužnosti izvršnog direktora za projekte i razvoj, Semira Fejzića za vršioca dužnosti izvršnog direktora za upravljanje rizicima i Senije Bubić za vršioca dužnosti izvršne direktorice za podršku poslovanju. Sva ova imenovanja su na period do okončanja konkursne procedure, a najduže do dvanaest mjeseci.

Više

IZBORNI ZAKON BIH: Razmatra se opcija da visoki predstavnik nametne izmjene zakona

Ključno političko pitanje u Bosni i Hercegovini je Izborni zakon, a raspetljavanje tog Gordijevog čvora je najveći izazov za domaće političare, ali i za međunarodnu zajednicu. Klix.ba nezvanično saznaje da se u diplomatskim krugovima ozbiljno razmišlja i o opciji da visoki predstavnik nametne izmjene Izbornog zakona.

Više

UDRUŽENJE POSLODAVACA FBIH: Pokrenuta web stranica za besplatnu pravnu pomoć članicama

S ciljem da olakša poslovanje članicama i unaprijedi kvalitet usluge Udruženje poslodavaca Federacije BiH pokrenulo je novu web stranicu Pravna pomoć.

Više

PORESKA UPRAVA RS: U porastu naplata prihoda

Poreska uprava Republike Srpske je u prvih osam mjeseci ove godine na račun javnih prihoda RS, prikupila 1,818 milijardi maraka, što je za čak 214,7 miliona KM ili 13 posto više nego u istom periodu prethodne godine, uz rast naplate u svim segmentima javnih prihoda.

Više