Zastava Srbije

USTAVNI SUD RS: Članom 17. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju nije povrijeđen vitalni nacionalni interes

U Banjoj Luci je, 7. septembra 2020. godine, održana stotinu i trideset i prva sjednica Vijeća za zaštitu vitalnog interesa Ustavnog suda Republike Srpske (u daljnjem tekstu: Vijeće) koje je, u skladu sa Ustavom i Zakonom utvrđenim nadležnostima, utvrdilo da članom 17. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o srednjem obrazovanju i vaspitanju nije povrijeđen vitalni nacionalni interes konstitutivnog bošnjačkog naroda.

Više

NEOPHODNE IZMJENE ZAKONA O DOPRINOSIMA I O POREZU NA DOBIT U FBIH: Poslodavci traže smanjenje opterećenja na rad i podizanje minimalne plate

Udruženje poslodavaca Federacije BiH predstavilo je buduće aktivnosti na poboljšanju poslovnog okruženja, a sve kroz insistiranju na izmjenama zakona koji tretiraju opterećenja rada, što bi posljedično dovelo do povećanja plaća.

Više

KONSOLIDOVANI GODIŠNJI FINANSIJSKI IZVJEŠTAJ ZA KORISNIKE BUDŽETA RS: Ministarstvo finansija dobilo pozitivnu ocjenu za finansijski izvještaj i za usklađenost, uz tri preporuke

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je da je zadovoljna izvještajem Glavne službe za reviziju javnog sektora o konsolidovanom finansijskom izvještaju za korisnike budžeta u 2019. godini, dodavši da su dobili veoma malo preporuka, a nastoje da ih ne bude ili da ih svake godine bude što manje.

Više

BIH SE NIJE PRIDRUŽILA EVROPSKIM JAVNIM NABAVKAMA MEDICINSKE OPREME

BiH je iskazala interes za učešće u zajedničkim javnim nabavkama sa zemljama članicama EU za medicinsku opremu radi borbe protiv korona virusa, ali se nije pridružila javnim nabavkama koje su dosad raspisane, rečeno je u Evropskoj komisiji.

Više

POREZNA UPRAVA BIH: U padu naplata prihoda

Porezni obveznici Federacije BiH su u periodu januar – avgust 2020. uplatili 3.306.697.140 KM direktnih poreza, doprinosa, taksi i naknada, što je za 169.860.390 KM, ili za 4,89 posto manje u odnosu na isti period 2019. godine.

Više