Zastava Srbije

DOM NARODA PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: Usvojen Zakon o izmjenama Izbornog zakona BiH

Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) na 9. sjednici usvojio je Zakon o izmjenama Izbornog zakona Bosne i Hercegovine. Prethodno, Dom je usvojio zahtjev Predstavničkog doma PSBiH da se ovaj Prijedlog zakona razmatra po hitnom postupku.

Više

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: Usvojen Prijedlog zakona o izmjenama Izbornog zakona BiH

Na 10. sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojen je, po hitnom postupku, Prijedlog zakona o izmjenama Izbornog zakona BiH, čiji su predlagači poslanici Nikola Lovrinović, Predrag Kožul, Borjana Krišto, Darijana Filipović, Mijo Matanović, Adil Osmanović, Safet Softić, Alma Čolo, Šemsudin Dedić, Halid Genjac, Nermin Mandra, Šemsudin Mehmedović, Edin Mušić i Denis Zvizdić.

Više

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: 9. jula 2020. godine 7. hitna sjednica - Razmatranje Prijedloga zakona o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nebojša Radmanović sazvao je 7. hitnu sjednicu Predstavničkog doma za četvrtak, 9. juli 2020. godine, sa početkom u 11 sati.

Više

STRUČNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O ZAŠTITI PRAVA NA SUĐENJE U RAZUMNOM ROKU RS: Rasprava će biti održana 9. jula 2020. godine

Zakonodavni odbor Narodne skupštine Republike Srpske održaće u četvrtak, 9. jula 2020. godine, sa početkom u 13.00 časova stručnu raspravu o Nacrtu zakona o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku. Stručna rasprava će se održati u Velikoj sali Narodne skupštine Republike Srpske.

Više

JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O KRIVIČNOM POSTUPKU RS: Rasprava će biti održana 17. jula 2020. godine

Ministarstvo pravde u Vladi Republike Srpske obavještava javnost da će Javna rasprava o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske biti održana dana, 17.07.2020.godine, u prostorijama Narodne skupštine Republike Srpske, sa početkom od 11:00 časova.

Više

U PRIPREMI ZAKON KOJI PREDVIĐA UVOĐENJE IMOVINSKIH KARTONA ZA SUDIJE I TUŽIOCE: U izradu zakona uključena Delegacija EU u BiH

Šef Delegacije EU u BiH Johan Satler izjavio je da je Delegacija EU u BiH uključena u pripremu novog zakona koji predviđa uvođenje imovinskih kartona za sudije i tužioce i izrazio nadu da će se to rješenje uskoro naći u parlamentu BiH.

Više