Zastava Srbije

DONIJETA ODLUKA O DOPUNAMA POSLOVNIKA O RADU DOMA NARODA PARLAMENTA FEDERACIJE BIH: Omogućeno održavanje online sjednica

Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine usvojio je na vanrednoj sjednici Odluku o dopunama Poslovnika o radu Doma naroda Parlamenta Federacije BiH.

Više

ZASTUPNIČKI DOM PARLAMENTA FBIH: Izmijenjen Pravilnik o radu, čime je omogućeno održavanje online sjednica

Zastupnici Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine su na vanrednoj sjednici, održanoj u Domu mladih Centra Skenderija, izmijenili pravilnik omogućivši da se sjednice u vanrednim situacijama održavaju online.

Više

MJERE REPUBLIKE SRPSKE ZA PODRŠKU PRIVREDI SA CILJEM UBLAŽAVANJA POSLJEDICA UTICAJA VIRUSA KORONA

Vlada Republike Srpske, odnosno Republički štab za vanredne situacije, od prve pojave virusa korona, pored brige za zdravlje stanovništva, koje je privi prioritet u ovoj situaciji, posebnu brigu je posvetila analizi stanja u privredi, sa akcentom na one djelatnostima koje su direktno pogođene odlukama Republičkog štaba za vanredne situacije.

Više

MINISTARSTVO FINANSIJA RS: Fond solidarnosti preuzima porez i doprinose za martovske plate zaposlenih u djelatnostima koje su najviše ugrožene virusom korona

Fond solidarnosti Republike Srpske preuzeće isplatu poreza i doprinosa na martovske plate zaposlenih u djelatnostima koje su najviše ugrožene virusom korona, kao što su trgovina, saobraćaj i skladištenje, ugostiteljstvo i ostale uslužne djelatnosti, te doprinosa za lica koja ostvaruju dohodak od samostalne djelatnosti, saopšteno je iz Ministarstva finansija Srpske.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O UBLAŽAVANJU NEGATIVNIH EKONOMSKIH POSLJEDICA IZAZVANIH PANDEMIJOM KORONAVIRUSA: Advokatska komora traži od Vlade FBiH korekcije predloženog zakona

Advokatska komora Federacije BiH uputila je entitetskoj vladi Inicijativu za hitnu izmjenu Prijedloga zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa, a kako se u konačnoj verziji zakona ne bi koristio termin "obustavljaju" kada se govori o postupcima.

Više

OMBUDSMAN TRAŽI OBAVEZNI MORATORIJ ZA SVE KREDITE: Banke trebaju uvesti potpuni moratorij na otplatu kredita i leasinga za sve fizičke osobe koje to žele, minimalno na tri mjeseca

Institucija ombudsmana za zaštitu potrošača u BiH uputila je preporuku Agenciji za bankarstvo FBiH i Agenciji za bankarstvo RS da donesu odluku o obveznom moratoriju za otplatu svih kredita.

Više

INSTRUKCIJA O NAČINU PRIVREMENE ISPLATE PENZIJA I DRUGIH PRIMANJA PUTEM POŠTA SRPSKE - POST RESTANT

Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske donijelo je, u skladu sa nadležnostima, Instrukciju o načinu privremene isplate penzija, invalidnina, socijalnih davanja i sličnih primanja putem Pošta Srpske za post restant korisnike sa navršenih 65 i više godina života, a koja nemaju ovlaštena lica za podizanje ovih primanja.

Više

OD 7. APRILA 2020. GODINE U BANJALUCI RADE TRGOVINE ZA PRODAJU BIJELE TEHNIKE I DROGERIJE

Odlukom gradskog Štaba Banjaluka za vanredne situacije trgovine bijelom tehnikom, elektromaterijalima, vodomaterijalima bijelom tehnikom, sanitarijam i keramikom te drogerije mogu od 7. aprila 2020. godine da rade od sedam do 15 časova.

Više

SAVJETI SINDIKATA ZA ZAPOSLENE U SLUČAJU OTKAZA ILI NEPOŠTIVANJA RADNIČKIH PRAVA

Zabrana rada za vrijeme epidemije koronavirusa dovela je do toga da poslodavci otpuštaju radnike. Iz Saveza samostalnih sindikata BiH radnicima su ukazali na osnovna prava i kako se mogu boriti sa otkazima.

Više