Zastava Srbije

NOTARI IZ NJEMAČKE ZABRINUTI ZBOG ZAKONSKIH IZMJENA KOJE PLANIRA FBIH

Predstavnici Notarske komore Savezne Republike Njemačke i Međunarodne unije notara, uputili su pismo predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti u FBiH, visokom predstavniku te njemačkoj ambasadi u BiH.

Više

OMOGUĆEN UPIS UČENIKA U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE PUTEM PLATFORME EUPIS

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske omogućilo je svim zainteresovanim roditeljima da za narednu školsku 2023/2024. godinu izvrše elektronski upis učenika u prvi razred osnovne škole uz korišćenje internet platforme eUpis.

Više

REVIDIRANI IZGLEDI O DUGOROČNOM KREDITNOM REJTINGU BIH

Standard and Poor’s (S&P) revidirao je u petak, 3. februara, izglede o dugoročnom kreditnom rejtingu Bosne i Hercegovine (BiH) sa stabilnih na pozitivne.

Više

FBiH: Po osnovu naknada za zagađenje zraka u 2022. obračunato 4,2 mil KM

Federalna uprava za inspekcijske poslove je u 2022.godini za naplatu kod zagađivača zraka izvršila obračun naknada za zrak u visini od 4.244.488 KM.

Više

AGENCIJA ZA PROMOCIJU STRANIH INVESTICIJA BIH: Pad direktnih stranih ulaganja za četvrtinu

Direktne strane investicije u BiH periodu od januara do septembra prošle godine iznosile su 840,8 mil KM ili 429,9 mil EUR i u odnosu na isti period prethodne godine to predstavlja pad od čak 26,6%, navodi se u prijedlogu izvještaja o radu Agencije za promociju stranih investicija BiH (FIPA) za 2022. godinu.

Više