Zastava Srbije | Zastava Crne Gore

VISOKI SUDSKI I TUŽILAČKI SAVJET BIH: Novi predsjednik Suda BiH biće izabran iduće sedmice

Predsjednik Visokog sudskog tužilačkog savjeta /VSTS/ BiH Milan Tegeltija izjavio je da će iduće sedmice biti izabran novi predsjednik Suda BiH. Sjednica VSTS zakazana je za srijedu, 14. decembra, u Mostaru, a do ponedjeljka, 12. decembra 2016. godine, treba da budu završeni intervjui sa kandidatima za novog predsjednika Suda BiH. Sedam kandidata za predsjednika Suda BiH – sudije Suda BiH Izo Tankić, Branko Perić, Mira Smajlović, Ranko Debevc i Tihomir Lukes, te tužilac Tužilaštva BiH Ismet Šuškić i glavni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo Dalida Burzić, prošli su prvi krug ocjenjivanja.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O POLICIJI I UNUTRAŠNJIM POSLOVIMA: Prijedlogom zakona se mijenja naziv osnovnih organizacionih jedinica van sjedišta Ministarstva, odnosno centri i stanice javne bezbjednosti se transformišu u policijske uprave. U pogledu potrebnog radnog iskustva za izbor direktora policije umjesto tri predloženo je pet godina radnog iskustva na radnim mjestima za koja je predviđen čin glavni inspektor

Narodna skupština Republike Srpske u okviru 15. redovne sjednice razmatrala je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima. Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač obrazlažući Prijedlog zakona rekao je da se njime mijenja naziv osnovnih organizacionih jedinica van sjedišta Ministarstva, odnosno centri i stanice javne bezbjednosti se transformišu u policijske uprave.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O DOPUNAMA ZAKONA O ZDRAVSTVENOM OSIGURANJU: Razlog za usvajanje Prijedloga zakona po hitnom postupku je uvođenje integrisanog informacionog zdravstvenog sistema. Prijedlogom zakona uvodi se pojam po kojem je zdravstvena knjižica elektronska zdravstvena kartica koja sadrži podatke o zdravstvenom osiguranju i stalne podatke koji se vode u oblasti zdravstva

Narodna skupština Republike Srpske u okviru 15. redovne sjednice razmatrala je Prijedlog zakona o dopunama Zakona o zdravstvenom osiguranju. Obrazlažući Prijedlog zakona, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić rekao je da je razlog za usvajanje Prijedloga zakona po hitnom postupku uvođenje integrisanog informacionog zdravstvenog sistema.

Više

MINISTARSTVO PRAVDE RS: Održan sastanak sa predstavnicima Sindikata pravosuđa RS

Ministar pravde u Vladi Republike Srpske Anton Kasipović, sa saradnicima, razgovarao je 7. decembra 2016. godiine, u prostorijama Ministarstva, sa predstavnicima Sindikata pravosuđa Republike Srpske. Na sastanku je razgovarano o problemima vezanim za način obračuna prevoza koji je sadržan u Uputstvu o određivanju naknade za prevoz, isplatama zaostalih naknada, mogućim izmjenama Zakona o platama zaposlenih u institucijama pravosuđa Republike Srpske ("Sl. glasnik RS", br. 31/2014), te o Prednacrtu Budžeta RS za 2017. godinu.

Više

PRIJEDLOG PRAVILNIKA O POKRETNOJ OPREMI POD PRITISKOM

U skladu sa tačkom 4. Smjernica za postupanje republičkih organa uprave o učešću javnosti i konsultacijama u izradi zakona ("Sl. glasnik RS", br. 123/2008), Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva, u cilju obavljanja javnih konsultacija, poziva zainteresovane da dostave komentare i sugestije na Prijedlog pravilnika o pokretnoj opremi pod pritiskom.

Više