Zastava Srbije | Zastava Crne Gore

PRIJEDLOG ZAKONA O DOPUNAMA ZAKONA O ZDRAVSTVENOM OSIGURANJU: Razlog za usvajanje Prijedloga zakona po hitnom postupku je uvođenje integrisanog informacionog zdravstvenog sistema. Prijedlogom zakona uvodi se pojam po kojem je zdravstvena knjižica elektronska zdravstvena kartica koja sadrži podatke o zdravstvenom osiguranju i stalne podatke koji se vode u oblasti zdravstva

08.12.2016.


Narodna skupština Republike Srpske u okviru 15. redovne sjednice razmatrala je Prijedlog zakona o dopunama Zakona o zdravstvenom osiguranju.

Obrazlažući Prijedlog zakona, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić rekao je da je razlog za usvajanje Prijedloga zakona po hitnom postupku uvođenje integrisanog informacionog zdravstvenog sistema.

"Razlozi za donošenje ovog zakona su bolje planiranje, efikasnije upravljanje sistemom zdravstvene zaštite, prikupljanje, obrada i bezbjednost podataka u vezi sa zdravstvenim stanjem stanovništva i funkcionisanjem zdravstvene službe", rekao je ministar Bogdanić.

On je dodao da se ovim Prijedlogom zakona uvodi pojam po kojem je zdravstvena knjižica elektronska zdravstvena kartica koja sadrži podatke o zdravstvenom osiguranju i stalne podatke koji se vode u oblasti zdravstva.


IZVOR: Vebsajt Narodne skupštine Srpske, 06.12.2016.