Zastava Srbije

ZAKON O FISKALNIM SISTEMIMA: Kraj avgusta krajnji rok za fiskalizaciju u Distriktu

Mato Lučić, direktor Direkcije za finansije poručio je poreskim obveznicima koji nisu ušli u sistem fiskalizacije da imaju vremena da to urade do kraja ovog mjeseca nakon čega će početi primjena zakonskih kaznenih odredbi.

Više

ZAKON O ZABRANI DISKRIMINACIJE: U prvih 6 mjeseci 27 radnika prijavilo mobing

U prvih šest mjeseci tekuće godine Udruzi građana “Stop mobbing” obratilo se 27 radnika iz Bosne i Hercegovine koji su prijavili mobing, od čega njih 19 iz Republike Srpske i osam iz Federacije BiH.

Više

ZAKON O BEZBJEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA REPUBLIKE SRPSKE: Svaki drugi kontrolisani vozač u RS prekoračio brzinu

Policija je u Republici Srpskoj tokom petodnevne akcije evidentirala 4.260 prekršaja prekoračenja brzine, a zbog vožnje pod uticajem alkohola kažnjen je 671 vozač.

Više

NAREDNE SEDMICE KOLEKTIVNI UGOVOR ZA ZAPOSLENE U OBRAZOVANJU RS

Posebni kolektivni ugovor za zaposlene u oblasti obrazovanja i kulture Republike Srpske biće potpisan naredne sedmice, potvrđeno je nakon sastanka ministra prosvjete i kulture Republike Srpske Natalije Trivić i predsjednika Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Dragana Gnjatića.

Više

ZA DOBIJANJE STATUSA KANDIDATA ZA ČLANSTVO BIH MORA KONTINUIRANO SPROVODITI REFORME ORIJENTIRANE KA EU: Upotreba rezultata Popisa 2013 nije uslov da bi BiH dobila status EU kandidata

Rezultati Popisa stanovništva u BiH iz 2013. godine koji su objavljeni krajem juna 2016. godine zvanično su korišteni u izradi Uputstva popune Doma naroda Parlamenta FBiH, ali druge primjene podataka u BiH od strane institucija još uvijek nema.

Više

U JUNU SKORO 180 HILJADA TURISTA, 24,6 POSTO VIŠE NEGO U JUNU PROŠLE GODINE

U Bosni i Hercegovini u junu 2019. turisti su ostvarili 179.103 posjete, što je više za 17,3 posto u odnosu na maj 2019. i za 24,6 posto više u odnosu na juni 2018. godine.

Više