Zastava Srbije | Zastava Crne Gore

NAREDNE SEDMICE KOLEKTIVNI UGOVOR ZA ZAPOSLENE U OBRAZOVANJU RS

08.08.2019.


Posebni kolektivni ugovor za zaposlene u oblasti obrazovanja i kulture Republike Srpske biće potpisan naredne sedmice, potvrđeno je nakon sastanka ministra prosvjete i kulture Republike Srpske Natalije Trivić i predsjednika Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Dragana Gnjatića.

Iz resornog ministarstva saopšteno je da je ovaj sastanak u Banjaluci bio prilika za usaglašavanje pojedinih odredbi Posebnog kolektivnog ugovora između Ministarstva i Sindikata.

- Razgovarano je i o narednim koracima na unapređenju položaja prosvjetnih radnika i zaposlenih u kulturi - navodi se u saopštenju.

Posebnim kolektivnim ugovorom za zaposlene u oblasti obrazovanja i kulture Srpske uređuju se prava, obaveze i odgovornosti radnika i poslodavaca koja proističu iz rada i po osnovu rada, međusobni odnosi radnika i poslodavaca, kao i druga pitanja koja nisu na potpun i cjelovit način uređena zakonima u ovoj oblasti.

Ovaj kolektivni ugovor odnosi se na zaposlene u oblasti predškolskog, osnovnog, srednjeg, specijalnog i umjetničkog obrazovanja i u oblasti kulture, kao i na sve poslodavce kojima je osnivač Srpska ili jedinica lokalne samouprave i koje imaju sjedište na teritoriji Republike.


IZVOR: Vebsajt RTRS, 07.08.2019.

Naslov: Redakcija