Zastava Srbije

OCJENA USTAVNOSTI I ZAKONITOSTI: Utvrđena neustavnost pojedinih podzakonskih propisa u Srpskoj

U Banjoj Luci je, 29. juna 2022. godine, održana Dvije stotine i osamdeset i četvrta redovna sjednica Ustavnog suda Republike Srpske (u daljnjem tekstu: Ustavni sud) na kojoj je, u skladu sa Ustavom i zakonom utvrđenim nadležnostima ovoga Suda, odlučivano o ustavnosudskim predmetima koji se tiču saglasnosti zakona, drugih propisa i opštih akata sa Ustavom, odnosno saglasnosti propisa i opštih akata sa zakonima Republike Srpske, kao i o drugim stvarima iz oblasti poslovanja Ustavnog suda.

Više

NARODNA SKUPŠTINA RS: Usvojen set zakona o povećanju plata budžetskim korisnicima u Republici Srpskoj

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je na 33. posebnoj sjednici set zakona o povećanju plata budžetskim korisnicima u Republici Srpskoj.

Više

VLADA FBIH: Usvojen mehanizam vansudskih nagodbi iz radnih odnosa

Vlada Federacije BiH je, na sjednici u Sarajevu, 11. juli 2022. godine, dan sjećanja na genocid u Srebrenici, proglasila Danom žalosti u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Više

VLADA RS: Utvrđen Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o privrednim društvima

Vlada Republike Srpske usvojila je, na 177. sjednici, u Banjaluci, Informaciju o provođenju postupka dodjele podsticaja za povećanje plate radnika sa efektima dodijeljenih podsticaja za obračunski period jul-decembar 2021. godine.

Više

APEL POSLODAVCIMA U SRPSKOJ ZA PRERASPODJELU RADNOG VREMENA ZBOG VISOKIH TEMPERATURA

Najavom visokih temperatura u narednom periodu Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite apeluje na poslodavce u Republici Srpskoj da svoje poslovanje prilagode nastupajućim temperaturama kako bi zaštitili zdravlje svojih zaposlenih

Više