Zastava Srbije

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTA FEDERACIJE BIH: Usvojen veći broj prijedloga zakona

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH je u nastavku 31. redovne sjednice usvojio Prijedlog zakona o finansijskoj konsolidaciji i restrukturiranju javnih zdravstvenih ustanova u Federaciji BiH.

Više

VLADA FBIH: Donijeta podzakonska akta

Vlada Federacije BiH je, na sjednici u Sarajevu, usvojila informaciju o epidemiološkoj situaciji COVID-19 u Federaciji Bosne i Hercegovine na dan 4.4.2022. godine, te naredbe i preporuke Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

Više

VLADA RS: Utvrđeni prijedlozi zakona o izmjenama i dopuni zakona o socijalnoj zaštiti i o podsticajima u privredi

Vlada Republike Srpske utvrdila je na 164. sjednici, u Banjaluci, Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o socijalnoj zaštiti po hitnom postupku, kojim se predviđa povećanje iznosa prava na ličnu invalidninu, na novčanu pomoć i na dodatak za njegu i pomoć drugog lica, a koja korisnici prava iz socijalne zaštite ostvaruju na osnovu ovog zakona.

Više

NACRT ZAKONA O PRIVREMENOM IZDRŽAVANJU DJECE: Nacrt zakona u parlamentarnoj proceduri u trećem kvartalu 2022. godine

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske, Sonja Davidović, izjavila je da je planirano da Nacrt zakona o privremenom izdržavanju djece /Alimentacioni fond/ bude upućen u Narodnu skupštinu Srpske u trećem kvartalu ove godine.

Više

PRIJEDLOG BUDŽETA BIH ZA 2022. GODINU: Upućen apel Vijeću ministara BiH za hitno usvajanje prijedloga budžeta

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković uputila je apel za hitno usvajanje prijedloga budžeta Bosne i Hercegovine za 2022. godinu.

Više

POKRENUTA APLIKACIJA ZA KUPCE ELEKTRIČNE ENERGIJE U BIH

Elektroprivreda BiH je pokrenula mobilnu aplikaciju koja pruža brz i jednostavan pregled informacija za kupce električne energije.

Više