Zastava Srbije

OCJENA USTAVNOSTI I ZAKONITOSTI: Utvrđena neustavnost pojedinih podzakonskih akata u RS

31. marta 2021. godine, u Banjoj Luci je održana Dvije stotine i šezdeset i sedma sjednica Ustavnog suda Republike Srpske (u daljnjem tekstu: Ustavni sud) na kojoj je odlučivano, u skladu sa Ustavom i zakonom utvrđenim nadležnostima ovoga suda, o saglasnosti zakona, drugih propisa i opštih akata sa Ustavom, odnosno o saglasnosti propisa i opštih akata sa zakonima Republike Srpske.

Više

ODLUKA O PROPISIVANjU MJERE NEPOSREDNE KONTROLE CIJENA UTVRĐIVANjEM MAKSIMALNE VISINE MARŽI ZA POJEDINE OSNOVNE ŽIVOTNE NAMIRNICE I DRUGE PROIZVODE: Moguće izmjene Odluke

Predstavnici Vlade Federacije BiH i Udruženja poslodavaca FBiH održali su sastanak o provedbi prošlosedmične Vladine Odluke o propisivanju mjere neposredne kontrole cijena utvrđivanjem maksimalne visine marži za pojedine osnovne životne namirnice i druge proizvode ("Sl. novine FBiH", br. 26/2021 - dalje: Odluka).

Više

MEĐUNARODNA ZAJEDNICA TRAŽI DEBLOKADU KOMISIJE ZA VRIJEDNOSNE PAPIRE FBIH

U zajedničkoj izjavi EU u BiH, Ambasade SAD-a u BiH, Britanske ambasade u BiH i OHR-a o Komisiji za vrijednosne papire FBiH stoji da je ova ključna institucija u potpunosti paralizirana više od godinu.

Više

MINISTARSTVO TRGOVINE I TURIZMA RS ODBACUJE OPTUŽBE UDRUŽENJA HORECA

Ministarstvo trgovine i turizma RS odbacuje navode predstavnika Udruženja poslodavaca ugostiteljstva i turizma Republike Srpske HoReCa RS kojima optužuju Republički štab za vanredne situacije i Vladu RS za nepoštovanje postignutih dogovora i zanemarivanje zahtjeva upućenih od strane predstavnika privrednih subjekata iz ovog sektora, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Više

CENTRALNA BANKA BIH: U porastu broj blokiranih preduzeća

U BiH je na kraju marta bilo blokirano 97.855 računa poslovnih subjekata, što je za 632 blokirana računa više u odnosu na kraj februara, podaci su Centralne banke BiH.

Više

ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE RS: Od 8. aprila 2021. godine dozvoljen rad fitnes centrima i priređivačima igara na sreću

Republički štab za vanredne situacije održao je 79. sjednicu na kojoj je donio Zaključak kojim se od četvrtka, 08.04.2021. godine, dopušta rad fitnes centrima (fitnes klubovi, bodi - bilding klubovi i slični objekti), kao i rad svim priređivačima igara na sreću.

Više