Zastava Srbije

ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE RS: Od 8. aprila 2021. godine dozvoljen rad fitnes centrima i priređivačima igara na sreću

08.04.2021.


Republički štab za vanredne situacije održao je 79. sjednicu na kojoj je donio Zaključak kojim se od četvrtka, 08.04.2021. godine, dopušta rad fitnes centrima (fitnes klubovi, bodi - bilding klubovi i slični objekti), kao i rad svim priređivačima igara na sreću.

Republički štab je razmatrao i mogućnost da se od narednog ponedjeljka nastavi odvijanje vaspitno-obrazovnog rada u prostorijama osnovnih škola, za učenike od 6. do 9. razreda osnovnih škola, kao i odvijanje vaspitno-obrazovnog rada u prostorijama srednjih škola i visokoškolskih ustanova.

Republički štab za vanredne situacije donio je Zaključak o organizovanju procesa rada javnih zdravstvenih ustanova za vrijeme trajanja vanredne situacije izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj, kojim se uređuje organizovanje procesa rada i angažovanje lica zaposlenih u javnim zdravstvenim ustanovama Republike Srpske, raspored radnog vremena, korištenje odmora između dva uzastopna radna dana, sedmičnog odmora i godišnjeg odmora za vrijeme trajanja vanredne situacije izazvane pandemijom novog virusa korona (COVID-19) u Republici Srpskoj.

Republički štab za vanredne situacije donio je Naredbu kojom naređuje Štabu za vanredne situacije Grada Banja Luka da, u skladu sa članom 46. Zakona o zaštiti i spasavanju u vanrednim situacijama ("Sl. glasnik RS", br. 121/2012 i 46/2017), a imajući u vidu pogoršanu, kako epidemiološku tako i higijensku situaciju u Gradu Banja Luka, preduzme sve neophodne mjere i radnje, s ciljem otklanjanja uzroka poremećaja, odnosno da u cjelosti postupi u skladu sa odredbama Zakona o komunalnim djelatnostima ("Sl. glasnik RS", br. 124/2011 i 100/2017), kako bi se omogućilo redovno čišćenje grada i odvoz otpada, a sve s ciljem sprečavanja ugrožavanja životne sredine i narušavanja zdravlja stanovništva.


IZVOR: Vebsajt Vlade RS, 06.04.2021.

Naslov: Redakcija