Zastava Srbije
Vesti slike

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTA FBIH: Nastavak 6. redovne sjednice 10. januara 2024. godine

Zbog spriječenosti predsjedavajuće, a na osnovu ovlaštenja broj 01-04-2864/23 od 05.12.2023. godine, u skladu sa članom 96. stav 1. Poslovnika Predstavničkog Parlamenta FBIH, obavještavam Vas da će nastavak 6. redovne sjednice Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BIH biti održan u srijedu, 10.01.2024. godine u 11 sati, prema utvrđenom dnevnom redu, uz napomenu da smo razmatrali i usvojili prve četiri točke.

Više
Vesti slike

IZBORNI ZAKON BIH: Inžinjerska komora FBiH upozorila na moguće opasnosti u digitalizaciji izbornog procesa

U Inžinjerskoj komori Federacije Bosne i Hercegovine su razmatrali potencijalne opasnosti digitalizacije izbornog procesa Bosne i Hercegovine.

Više
Vesti slike

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O PROMJENI NAMJENE ŠUMSKOG ZEMLJIŠTA I PRIVREMENOM KORIŠTENJU ŠUMSKOG ZEMLJIŠTA U DRUGE NAMJENE: Zahtjev za promjenu namjene šumskog zemljišta koje je u vlasništvu države BiH može podnijeti samo vlasnik, odnosno ovlašteni organ države BiH

Nakon što se pojavila informacija o promjeni namjene šumskog zemljišta i privremenom korištenju zemljišta u druge namjene više ne treba saglasnost državnih institucija, pitali su resornog federalnog ministra Kemala Hrnjića da li je to tačno i zašto je donesena nova odluka.

Više
Vesti slike

MINISTARSTVO FINANSIJA RS: Glavni pravci rada povećanje prihoda i smanjenje rashoda, rast BDP-a i pad inflacije

Ministarka finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je da je protekla 2023. godina bila veoma teška u ekonomskom smislu, ne samo u Republici Srpskoj, nego i svijetu, ali je izrazila zadovoljstvo ostvarenim rezultatima, rastom bruto domaćeg proizvoda (BDP), kao i činjenicom da su svi budžetski korisnici isplaćeni u skladu sa zakonom i na vrijeme, te najavila da se u 2024. godini očekuje pad inflacije i rast bruto domaćeg proizvoda.

Više