Zastava Srbije

VIJEĆE MINISTARA BIH: Usvojen Nacrt zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2022. godinu

Vijeće ministara BiH usvojilo je Nacrt zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2022. godinu koji će Ministarstvo finansija i trezora BiH uputiti Predsjedništvu BiH kao ovlaštenom predlagaču.

Više

ZAKON O AUDIO-VIZUELNIM DJELATNOSTIMA RS: Sredstva za razvoj i podršku audio-vizuelnim djelatnostima obezbjeđuju se iz budžeta Republike Srpske u iznosu od 0,1% poreskih prihoda, umanjenih za doprinose za socijalno osiguranje

Novim Zakonom o audio-vizuelnim djelatnostima poboljšan je i unapređen normativni okvir kinematografske djelatnosti, koji je prethodno bio utvrđen Zakonom o kinematografiji Republike Srpske ("Sl. glasnik RS", br. 37/2009) iz 2009. godine, a prepoznati su i razni novi vidova digitalne umjetnosti, odnosno audio-vizuelnog stvaralaštva, koji su prisutni na tržištu Republike Srpske.

Više

ZAKON O ZAŠTITI, OČUVANJU I UPOTREBI JEZIKA SRPSKOG NARODA I ĆIRILIČKOG PISMA: Zakon podstiče pravilno izražavanje, poznavanje i pravilnu upotrebu jezika srpskog naroda i ćiriličkog pisma

Zakon o zaštiti, očuvanju i upotrebi jezika srpskog naroda i ćiriličkog pisma usvojila je Narodna skupština Republike Srpske na 22. posebnoj sjednici, održanoj 1. juna 2022. godine.

Više