Zastava Srbije

SJEDNICA PREDSTAVNIČKOG DOMA PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH: Razmotreno postupanje institucija Bosne i Hercegovine po pitanju agresije Ruske Federacije na Ukrajinu, uključujući preduzimanje konkretnih mjera s ciljem pružanja pomoći Ukrajini i njenim građanima

Na 12. hitnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) obavljena je rasprava o tački dnevnog reda - Postupanje institucija Bosne i Hercegovine po pitanju agresije Ruske Federacije na Ukrajinu, uključujući preduzimanje konkretnih mjera s ciljem pružanja pomoći Ukrajini i njenim građanima, čiji su predlagači poslanici Predrag Kojović, Nermin Nikšić, Aida Baručija, Saša Magazinović, Mirjana Marinković-Lepić, Nada Mladina, Damir Arnaut, Zukan Helez i dr. Denis Zvizdić.

Više

NARODNA SKUPŠTINA RS: 9. marta 2022. godine 28. posebna sjednica - Razmatranje stanja u oblasti boračko-invalidske zaštite

Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske odlučio je da 28. posebna sjednica Narodne skupštine počne u srijedu, 9.3.2022. godine u 12 časova.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O POREZNOJ UPRAVI FBIH: Predviđeno usaglašavanje sa drugim zakonima

Vlada Federacije BiH je utvrdila i u parlamentarnu proceduru uputila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Poreznoj upravi FBiH.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O KONTROLI I OGRANIČENOJ UPOTREBI DUHANA, DUHANSKIH I OSTALIH PROIZVODA ZA PUŠENJE: Federalni delegati odbili da se izjasne o zakonskoj kontroli pušenja

Delegati u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine nisu se izjasnili o Prijedlogu zakona o kontroli i ograničenoj upotrebi duhana, duhanskih i ostalih proizvoda za pušenje. Ovo je učinjeno na prijedlog većine članova Kluba Hrvata. Delegat HDZ-a Ivo Tadić je kao razlog zašto je ovo predloženo istakao to da je prisutno tek više od 30 delegata te da većina delegata treba preuzeti odgovornost prilikom izjašnjavanja, a ne samo oni koji su danas prisutni na sjednici.

Više

NOVA BANKA PREUZELA SBERBANKU

Vršilac dužnosti zamjenika direktora Agencije za bankarstvo Republike Srpske Srđan Šuput izjavio je da Sberbanka u Republici Srpskoj ima novog vlasnika - Novu banku AD.

Više