Zastava Srbije
Vesti slike

PRIJEDLOG BUDŽETA REPUBLIKE SRPSKE ZA 2024. GODINU: Poreski prihodi iznose 4,2 milijarde i veći su za 10% u odnosu na ovogodišnji Rebalans, dok su neporeski prihodi veći za 16% u odnosu na Rebalans

Vlada Republike Srpske utvrdila je Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ugostiteljstvu, kojim se uspostavlja Centralni informacioni sistem u oblasti ugostiteljstva u Republici Srpskoj.

Više
Vesti slike

PRIJEDLOZI ZAKONA O DOPUNAMA ZAKONA O DOPRINOSIMA I O POREZU NA DOHODAK RS: Predviđeno uvođenje u poreski sistem posebnog obveznika poreza od samostalne djelatnosti - malog poljoprivrednika koji ima prihod manji od 50.000 KM godišnje. Time se pravi razlika malog poljoprivrednika od lica koje obavlja poljoprivrednu djelatnost u formi preduzetnika

Vlada Republike Srpske je utvrdila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o platama zaposlenih u osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima u Republici Srpskoj, kao i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o platama zaposlenih u oblasti kulture Republike Srpske.

Više
Vesti slike

NOVI SISTEM FISKALIZACIJE U RS POČETKOM 2024. GODINE: Besplatne fiskalne kase za efikasniji obračun sa sivom ekonomijom

Na osnovu Inicijative Ministarstva prosvjete i kulture, Vlada Republike Srpske usvojila je izmjene Zakona o dopunama Zakona o porezu na dohodak i Zakon o dopunama Zakona o doprinosima a u cilju unapređenja praktične nastave kod poslodavca i dualnog sistema obrazovanja.

Više
Vesti slike

CENTRALNA BANKA BIH: Rekordna ostvarena neto dobiti od 208 mil KM za ovu godinu

Vlada Republike Srpske utvrdila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona posebnom režimu izvršenja kazne zatvora.

Više