Zastava Srbije

USTAVNI SUD BIH: Utvrđene povrede prava apelanata na imovinu, na slobodu izražavanja, na djelotvoran pravni lijek, na pravično suđenje

Ustavni sud Bosne i Hercegovine je 28. oktobra 2020. godine elektronskim putem održao redovnu, 116. sjednicu Velikog vijeća Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

Više

VLADA FBIH: Utvrđen Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o doprinosima

Vlada Federacije BiH je utvrdila Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o doprinosima, čime je rok za primjenu člana 20a. produžen do 31.12.2021. godine.

Više

VLADA RS: Donijeta Odluka o usvajanju Strategije razvoja statistike

Vlada Republike Srpske održala je, u Banjaluci, 95. sjednicu kojom je predsjedavao predsjednik Vlade Radovan Višković.

Više

PRIJEDLOZI ZAKONA O DOPUNAMA ZAKONA O RADU I O PLATAMA I NAKNADAMA U INSTITUCIJAMA BIH: Predloženi zakoni predviđaju ukidanje jubilarne nagrade izabranim i imenovanim zvaničnicima

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Saša Magazinović i delegat u Domu naroda Denis Bećirović istovremeno su u oba doma uputili u hitnu proceduru Prijedlog zakona o dopuni Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH i Prijedlog zakona o dopuni Zakona o radu u institucijama BiH.

Više

UDRUŽENJE POSLODAVACA FBIH: Sanitarni inspektori ne izdaju rješenja o samoizolaciji, kako bi teret bolovanja snosili poslodavci, a ne nadležne institucije

Udruženje poslodavaca Federacije BiH (FBiH) poziva nadležne institucije da provjere navode da sanitarni inspektori u kantonima odbijaju izdavati rješenja o samoizolaciji, kako bi teret bolovanja snosili poslodavci, a ne nadležne institucije.

Više

PORESKA UPRAVA RS: Naplata javnih prihoda premašila dvije milijarde KM

Poreska uprava Republike Srpske je u oktobru ove godine na račun javnih prihoda RS prikupila ukupno 218,2 miliona maraka, što je za 10,5 miliona KM ili pet odsto više nego u istom mjesecu prošle godine.

Više