Zastava Srbije

ZAKON O PLATAMA I NAKNADAMA SUDIJA I JAVNIH TUŽILACA U RS: Predviđeno da plate budu povećane za 10 odsto

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske usvojili su, u prvom dijelu 22. redovne sjednice, u Banjoj Luci, Zakon o platama i naknadama sudija i javnih tužilaca u Republici Srpskoj, po hitnom postupku, kojim je predviđeno je da plate budu povećane za 10 odsto.

Više

REBALANS BUDŽETA RS ZA 2022. GODINU: Budžet uvećan za 358 miliona KM

Rebalans budžeta Republike Srpske za ovu godinu je 4,382 milijarde KM, što je uvećanje za 8,9 odsto ili 358 miliona KM, rekla je u Narodnoj skupštini Republike Srpske ministarka finansija Zora Vidović.

Više

NACRT ZAKONA O ENERGIJI I REGULACIJI ENERGETSKIH DJELATNOSTI FBIH: U zakon uvrštene odredbe o osnivanju FERK-a, te uvođenje sistema zaštite krajnjih kupaca

Vlada FBiH je, na prijedlog Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, utvrdila i u parlamentarnu proceduru uputila Nacrt zakona o energiji i regulaciji energetskih djelatnosti. Ovim zakonom uređuju se način utvrđivanja i provođenja energetske politike i planiranja razvoja, akti kojima se utvrđuje i na osnovu kojih se provodi energetska politika i planiranje energetskog razvoja.

Više

NACRT ZAKONA O ZAŠTITI CIVILNIH ŽRTAVA RATA U FBIH: Predviđeno da civilne žrtve rata imaju pravo na ličnu invalidninu, mjesečno lično novčano primanje, dodatak za njegu i pomoć druge osobe, ortopedski dodatak, te porodičnu invalidninu

Vlada FBiH je, na prijedlog Federalnog ministarstvo rada i socijalne politike, utvrdila Nacrt zakona o zaštiti civilnih žrtava rata u Federaciji BiH, koji će uputiti Parlemantu FBiH na razmatranje i usvajanje.

Više