Zastava Srbije

SUDOVI USKORO POČINJU DA RADE U PUNOM KAPACITETU

Pravosuđe u BiH još se neće vratiti na stari režim rada, od prije pandemije virusa korona, a istovremeno sve je više pravnih stručnjaka koji tvrde da je Odluka VSTS BiH o organizaciji rada sudova i tužilaštava u vanrednim okolnostima zadiranje u nadležnosti Republike Srpske.

Više

ZAKON O RADU RS: Sindikati će tražiti izmjene Zakona kako bi radnicima, koji rade od kuće, bilo zagarantovano jasno definisano radno vrijeme, kao i puna plata i ostale naknade, te naknada za korištenje svojih resursa

Mnogi radnici u Republici Srpskoj, tokom krize zbog korona virusa, rade od kuće ili na daljinu što je u zapadnim zemljama već odavno uobičajena praksa, ali je na našim prostorima novost.

Više

UREDBA SA ZAKONSKOM SNAGOM O PORESKIM MJERAMA ZA UBLAŽAVANjE EKONOMSKIH POSLjEDICA NASTALIH USLjED BOLESTI COVID19 IZAZVANE VIRUSOM SARS-COV-2: Objavljen spisak pravnih lica i preduzetnika kojima je zabranjen rad u martu 2020. godine. Neophodno je da najkasnije do 11. maja 2020. godine podnesu Poreskoj Upravi RS pisanu izjavu sa zahtjevom za isplatu poreza na dohodak i doprinosa na platu za mjesec mart

Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske sačinilo je spisak pravnih lica i preduzetnika kojima je zabranjeno obavljanje djelatnosti u martu 2020. godine na osnovu Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID 19) u Republici Srpskoj i naredbama jedinica lokalne samouprave.

Više

KORISNIČKO UPUTSTVO ZA PRIJAVU ZA IZRADU SPISKOVA ZA PRAVNA LICA I PREDUZETNIKE ZA DODJELU SREDSTAVA ZA MJESEC APRIL 2020. GODINE

U prilogu se nalazi korisničko uputstvo za prijavu za izradu spiskova za pravna lica i preduzetnike za dodjelu sredstava za mjesec april 2020. godine iz Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske.

Više

OBAVJEŠTENJE ZA SPORTSKE ORGANIZACIJE U RS O NAČINU PODNOŠENJA ZAHTJEVA ZA ISPLATU NAJNIŽE PLATE I DOPRINOSA I POREZA ZA APRIL

Nakon što je Ministarstvo porodice, omladine i sporta na osnovu obraćanja sportskih organizacija utvrdilo spisak za ostvarenje prava na plaćanje poreza i doprinosa za isplaćene plate za mart 2020. godine i proslijedilo isti nadležnim institucijama na dalje postupanje, pozivaju se sve sportske organizacije da se prijave za sredstva za isplatu najniže plate i doprinosa i poreza za istu za april 2020. godine putem sajta Vlade Republike Srpske.

Više

REPUBLIČKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE RS: Donijet novi zaključak

Republički štab za vanredne situacije je, na 30. sjednici, naložio Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite da sačini stručnu analizu zbog čega je proteklih nekoliko dana u Republici Srpskoj zabilježen povećan broj zaraženih novim virusom korona.

Više