Zastava Srbije

NACRT ZAKONA O OSNOVNOM VASPITANJU I OBRAZOVANJU: Djeca nacionalnih manjina, koja ne govore jezike konstitutivnih naroda, imaće mogućnost da od škole dobiju asistenta, sa potrebnim jezičkim kompetencijama, koji će im omogućiti kvalitetnije uključivanje i praćenje vaspitno-obrazovnog procesa po važećem nastavnom planu i programu za osnovne škole

Pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno vaspitanje i obrazovanje Nataša Cvijanović razgovarala je izvršnim direktorom Udruženja građana za promociju obrazovanja Roma “Otaharin" Draganom Jokanovićem i sa predstavnikom švajcarskog Karitasa Elmom Ćurulijom o trenutnom položaju i značaju nastavka uključivanja Roma u vaspitno-obrazovni sistem Republike Srpske.

Više

PRAVILNIK O REGISTRACIJI VOZILA: Tehnički pregledi vozila iz RS-a se ipak priznaju u FBiH

Ministarstvo komunikacija i transporta BiH obavijestilo je kantonalne MUP-ove u Federaciji BiH da moraju primjenjivati pravilnike usklađene na državnom nivou kada je u pitanju priznavanje tehničkih pregleda u oba bh. entiteta.

Više

U REPUBLICI SRPSKOJ POČELA PRIMJENA ELEKTRONSKIH RECEPATA

U Republici Srpskoj počela je primjena elektronskih recepata što će pojednostaviti rad zdravstvenog sistema i olakšati pacijentima dostupnost terapija, saopšteno je iz iz Fonda zdravstvenog osiguranja (FZO).

Više