Zastava Srbije
Vesti slike

VIJEĆE MINISTARA BIH: Izmjena jednog člana Moneyval delegacije BiH

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva sigurnosti, donijelo je Odluku o izmjeni Odluke o imenovanju Delegacije Bosne i Hercegovine pri Odboru eksperata Vijeća Evrope za evaluaciju borbe protiv pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti (Moneyval delegacija BiH).

Više
Vesti slike

NACRT ZAKONA O DOPUNAMA ZAKONA O ZDRAVSTVENOM OSIGURANJU: Nacrtom zakona predviđa se da svi stanovnici FBiH ostvaruju pravo na zdravstveno osiguranje

Zastupnici i delegati u Federalnom parlamentu BiH uputili su u pralamentarnu proceduru prijedlog Nacrta zakona o dopunama Zakona o zdravstvenom osiguranju kako bi svi stanovnici FBiH ostvarili pravo na zdravstveno osiguranje.

Više
Vesti slike

INDEKS PERCEPCIJE KORUPCIJE: BiH na 108. mjestu globalne liste

Disfunkcionalna vladavina prava, sveprisutna korupcija u uslovima opšteg demokratskog nazadovanja i udara na slobodu medija i civilno društvo, koji nadziru rad vlasti, osnovni su razlozi što se BiH ni u prošloj godini praktično nije pomjerila sa mrtve tačke kada je u pitanju indeks percepcije korupcije (CPI).

Više
Vesti slike

ELEKTRONSKA PRIJAVA DJECE ZA UPIS U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE U RS: Prijava traje do 31. marta 2024. godine

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske omogućilo je svim zainteresovanim roditeljima da za narednu školsku 2024/2025. godinu izvrše elektronsku prijavu djece za upis u prvi razred osnovne škole uz korišćenje internet platforme "eUpis".

Više