Zastava Srbije

POSLANICI PREDSTAVNIČKOG DOMA PARLAMENTARNE SKUPŠTINE BIH USVOJILI SU PRIJEDLOGE DA IM SE UKINE POSLANIČKI PAUŠAL I SMANJE OTPREMNINE

Priča oko virusa korona, budžeta i izbora, bacile su sjenu na vijest da su parlemantarci BiH usvojili dva prijedloga kojim im se umanjuju primanja. Predstavnički dom je prije dva mjeseca usvojio Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o platama i naknadama u institucijama BiH, a čiji je predlagač poslanik Damir Arnaut. Ovim je predviđeno da se maksimalna otpremnina smanjuje sa sadašnjih 35.000 KM na 10.000 KM.

Više

U REPUBLICI SRPSKOJ U PROTEKLA ČETIRI MJESECA BEZ POSLA OSTALO OKO 9 HILJADA LJUDI

U periodu od 19. marta do 20. jula u Republici Srpskoj bez posla je ostalo ukupno 9.028 osoba, što je u prosjeku 75 dnevno, podaci su Zavoda za zapošljavanje RS.

Više

SUDEĆI PO SISTEMATIZACIJAMA RADNIH MJESTA, INSTITUCIJAMA BIH, ENTITETA I KANTONA (BEZ POLICIJSKO-BEZBJEDNOSNIH STRUKTURA) NEDOSTAJE 7.716 RADNIKA

Iz Specijalnog izvještaja o zastupljenosti konstitutivnih naroda i ostalih u institucijama, upravnim organizacijama i regulatornim tijelima BiH, FBiH, RS, Brčko distrikta i kantona FBiH, koji je uradio ombudsman BiH, može se zaključiti da samo institucijama BiH nedostaje 3.006. radnika. Na ovom nivou sistematizovano je ukupno 18.598 radnih mjesta, a popunjeno "svega" 15.592.

Više

CIJENA KORONA-TESTA U BIH ZNATNO VIŠA NEGO U DRUGIM ZEMLJAMA

Zemlje u regiji i Evropi uveliko snižavaju cijene komercijalnih PCR testova kako bi građanima olakšale provjere zdravstvenog stanja, ali i putovanja, dok nadležni u Bosni i Hercegovini još ne razmatraju nikakva pojeftinjenja.

Više

ODRŽANA 50. SJEDNICA REPUBLIČKOG ŠTABA ZA VANREDNE SITUACIJE RS: Zabrana okupljanja više od 50 ljudi, ograničeno vrijeme rada ugostiteljskih objekata

Republički štab za vanredne situacije razmatrao je na 50. sjednici u Banjaluci, Informaciju o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, te donio Zaključak o obaveznom sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID - 19) u Republici Srpskoj.

Više

NASTAVA U ŠKOLAMA U RS DEFINITIVNO NEĆE BITI KAO DOSADAŠNJA

V.d. direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zeljković potvrdio je danas da se nastava u školama u Srpskoj od nove školske godine neće se odvijati na način na koji se odvijala prije epidemije virusa korona.

Više