Zastava Srbije

ZAKON O PODRŠCI NEZAPOSLENOM RODITELJU ČETVORO I VIŠE DJECE U RS: Nezaposleni roditelj četvoro i više djece primaće novčanu naknadu u iznosu od 750 KM na mjesečnom nivou, uz uplaćene poreze i doprinose

Narodna skupština Republike Srpske jednoglasno je usvojila Zakon o podršci nezaposlenom roditelju četvoro i više djece u Republici Srpskoj ("Sl. glasnik RS", br. 132/2022), kojim je propisano da će nezaposleni roditelj četvoro i više djece u Republici Srpskoj primati novčanu naknadu u iznosu od 750 KM na mjesečnom nivou, uz uplaćene poreze i doprinose.

Više

ODLUKA O PRIVREMENOM OSLOBAĐANJU PLAĆANJA ADMINISTRATIVNE TAKSE ZA IZDAVANJE ODOBRENJA ZA REGISTRACIJU SVIH VRSTA SAMOSTALNIH DJELATNOSTI NA PODRUČJU GRADA TUZLE ZA 2023. GODINU: Cilj je unapređenje ambijenta poslovanja i smanjenje nezaposlenosti te davanja podsticaja za pokretanje samostalnog biznisa

Gradsko vijeće Tuzle donijelo je odluku o privremenom oslobađanju plaćanja administrativne takse za izdavanje odobrenja za registraciju svih vrsta samostalnih djelatnosti. Gradska uprava na ovo gleda kao vid podrške građanima, a obrtnici kao vjetar u leđa budućim poduzetnicima.

Više

KANTON SARAJEVO DOBIĆE PRVU POSLOVNO-INDUSTRIJSKU ZONU

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić (NiP) je najavio formiranje prve poslovno-industrijske zone u Kantonu Sarajevo.

Više

FOND ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA RS: Elektronske knjižice mogu se preuzeti i tokom ove godine

Oko 90 odsto osiguranika do sada je preuzelo svoju elektronsku karticu, odnosno oko 840.000 građana Srpske, a s obzirom na to da stara zdravstvena knjižica ide u prošlost, građani će novu, e-karticu, moći preuzeti i ove godine.

Više