Zastava Srbije

KANTON SARAJEVO DOBIĆE PRVU POSLOVNO-INDUSTRIJSKU ZONU

05.01.2023.


Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić (NiP) je najavio formiranje prve poslovno-industrijske zone u Kantonu Sarajevo.

Napomenuo je da je industrijska zona važna za razvoj i unapređenje poslovne infrastrukture i privlačenje investicija, a samim tim i za mogućnost povećanja broja privrednih subjekata i otvaranja, kako je naveo, kvalitetnih radnih mjesta. Konstatovao je da će to biti jedna od najvećih industrijskih zona u Federaciji Bosne i Hercegovine.

"Danas je osnivanje poslovne zone važnije nego ikad, jer Kanton Sarajevo ima ponude investitora za dolazak u Sarajevo, ali Sarajevo nema ništa da im ponudi kad je u pitanju prostorna infrastruktura", dodaje Delić.

Prema njegovim riječima, bilo je nekoliko upita stranih investitora, od italijanskih do onih iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, ali da svi oni traže lokaciju kojom se zadovoljavaju standardi modernog poslovanja.

Delić je ukazao da je na portalu javnih nabavki objavljena tenderska dokumentacija za izradu predstudije izvodljivosti za uspostavu poslovne zone u Doglodima.

Ponude za izradu predstudije je moguće slati do 31. marta ove godine, a tenderska dokumentacija je dostupna na ovom linku.

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: Vebsajt Klix, 02.01.2023.

Naslov: Redakcija