Zastava Srbije

VLADA FBIH: Utvrđeni Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjim poslovima i Nacrt zakona o slatkovodnom ribarstvu u FBiH

Vlada Federacije BiH je, na sjednici u Sarajevu, utvrdila Nacrt zakona o slatkovodnom ribarstvu u Federaciji Bosne i Hercegovine, te ga uputila u parlamentarnu proceduru u redovnom postupku. Zakonom se uređuje upravljanje ribljim fondom, načela i nadležnosti, te ribolovne vode, ribolov, akvakultura i zaštita ribljeg fonda u ribolovnim vodama. Također, uređuju se evidencija, nadzor i kaznene odredbe, kao i druga pitanja koja su od značaja za slatkovodno ribarstvo Federacije BiH.

Više

VLADA RS: Donijeta Odluka o privremenoj mjeri za ograničenje visine cijene peleta

Vlada Republike Srpske usvojila je na 193. sjednici, Odluku o privremenoj mjeri za ograničenje visine cijene peleta, kojom se propisuje najviša maloprodajna cijena peleta od drveta na 480 KM + PDV po toni u svim pakovanjima, u trgovini na malo na teritoriji Republike Srpske.

Više

KRIVIČNI ZAKONIK RS: Biće razmatrano i pooštreno sankcionisanje internet nasilja nad mlađima

Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović najavio je da će biti razmatrano pooštreno sankcionisanje u slučaju ako se internet nasilje vrši prema mlađim licima ili ako je zbog internet nasilja nastupila smrtna ili druga teža posljedica.

Više

UPRAVA ZA INDIREKTNO OPOREZIVANJE: Prihodi od indirektnih poreza u BiH za 10 mjeseci veći za milijardu i 310 miliona KM

Prihodi od indirektnih poreza u deset mjeseci 2022. godine iznosili su osam milijardi i 213 miliona KM i veći su za milijardu i 310 miliona KM ili 19 posto u odnosu na isti period 2021. godine kada su iznosili šest milijardi i 903 miliona KM.

Više

DO KRAJA GODINE POSKUPJEĆE BRAŠNO I PEKARSKI PROIZVODI

Cijene brašna u BiH do kraja godine biće veće za deset odsto, što će prema riječima pekara podići i cijene pekarskih proizvoda.

Više