Zastava Srbije

VLADA FBIH: Utvrđen Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalnim sistemima

Vlada Federacije BiH je, na sjednici u Mostaru, utvrdila Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalnim sistemima.

Više

VLADA RS: Utvrđen Nacrt zakona o slobodnim zonama

Vlada Republike Srpske utvrdila je, na 86. sjednici, održanoj u Banjaluci, Nacrt zakona o slobodnim zonama Republike Srpske.

Više

ODLUKA O PRVOM PRIVREMENOM PORAVNANJU IZMEĐU KORISNIKA RASPODJELE INDIREKTNIH POREZA SA JEDINSTVENOG RAČUNA UIO ZA 2020. GODINU: FBiH dužna da isplati Srpskoj 32.3 miliona KM

Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje BiH usvojio je Odluku o prvom privremenom poravnanju između korisnika raspodjele indirektnih poreza sa Jedinstvenog računa UIO za 2020. godinu po kojoj je Federacija BiH dužna da isplati Republici Srpskoj 32.378.372 KM.

Više

NEMA POMAKA U USPOSTAVLJANJU REGISTRA SLUŽBENIKA U INSTITUCIJAMA BIH

Uspostavljanje registra službenika u institucijama BiH već punu deceniju tapka u mjestu, a o preprekama koje koče taj posao ne žele više da pričaju ni u nadležnoj Agenciji koja godinama u svojim planovima rada navodi nadu da će i tome stati u kraj.

Više

PROSVJETNI SINDIKATI U RS TRAŽE ZAŠTITU ZAPOSLENIH U USLOVIMA PANDEMIJE

Povodom početka nove školske godine i novog načina izvođenja nastave u uslovima pandemije koronavirusa, Konfederacija sindikata Republike Srpske i Samostalni sindikat srednjih škola RS zatražili su od Ministarstva prosvjete i kulture i Vlade Republike Srpske bezbjednost za sve radnike u školi. To, kako navode, prije svega podrazumijeva precizne epidemiološke odredbe školama i kontrolisanje njihovog provođenja.

Više

KORONA SMANJILA PLATE U NIZU DJELATNOSTI U SRPSKOJ

Radnicima zaposlenim u nizu djelatnosti u Srpskoj plata je u proteklim mjesecima smanjena.

Više