Zastava Srbije

POTPISAN SPORAZUM O SARADNJI VISOKOG SUDSKOG I TUŽILAČKOG VIJEĆA BIH SA SUDOVIMA NAJVIŠE INSTANCE

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) potpisalo je Sporazum o saradnji sa Vrhovnim sudom Federacije BiH, Vrhovnim sudom Republike Srpske, Apelacionim sudom Brčko Distrikta i Sudom Bosne i Hercegovine, kojim se nastavlja jačanje odjeljenja sudske prakse u navedenim sudovima kroz obezbjeđenje dalje podrške procesu evidentiranja i sistematizovanja stavova sudske prakse najviših sudova, te jačanju mehanizma za podršku radu panela za usklađivanje sudske prakse.

Više

PRIJEDLOG ZAKONA O DOPUNAMA ZAKONA O ELEKTRIČNOJ ENERGIJI U FBIH: Podnosioci zahtjeva za izdavanje energetskih dozvola imaju rok tri godine za prelazni period da završe svoje projekte i dobiju energetsku dozvolu

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić, ukazao je da je Vlada Federacije BiH utvrdila Prijedlog zakona o dopunama Zakona o električnoj energiji, kojim se obustavlja izdavanja dozvola za male hidroelektrane.

Više

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O PREDŠKOLSKOM VASPITANJU I OBRAZOVANJU: Definisani standardi rada vaspitača i stručnih saradnika u predškolskim ustanovama

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju.

Više

NACRT ZAKONA O VISOKOM OBRAZOVANJU KS: Dio akademske zajednice nezadovoljan Nacrtom zakona

Ministrica visokog obrazovanja u Vladi KS Aleksandra Nikolić ukazala je da neće povući iz skupštinske procedure Nacrt zakona o visokom obrazovanju. Dio akademske zajednice nije zadovoljan nacrtom.

Više