Zastava Srbije

NACRT ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O PREDŠKOLSKOM VASPITANJU I OBRAZOVANJU: Definisani standardi rada vaspitača i stručnih saradnika u predškolskim ustanovama

04.05.2022.


Narodna skupština Republike Srpske usvojila je Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju.

Osnovni razlog za donošenje Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju je potreba za unapređenjem sistema predškolskog vaspitanja i obrazovanja u Republici Srpskoj.

Posebna pažnja posvećena je stručnom usavršavanju, ocjenjivanju i napredovanju vaspitno-obrazovnih radnika i direktora predškolskih ustanova, čemu je takođe svrha unapređenje sistema vaspitanja i obrazovanja, a što je i jedan od strateških ciljeva Ministarstva prosvjete i kulture koji je definisan Strategijom razvoja predškolskog, osnovnog i srednjeg vaspitanja i obrazovanja Republike Srpske za period 2022-2030. godine.

Sa ciljem unapređenje kvaliteta vaspitno-obrazovnog rada detaljno je razrađeno pitanje vrednovanja kvaliteta vaspitno-obrazovnog rada predškolske ustanove, te biće definisani i standardi rada vaspitača i stručnih saradnika u predškolskim ustanovama.


IZVOR: Vebsajt Vlade RS, 27.04.2022.

Izvod iz vijesti, Naslov: Redakcija