Zastava Srbije

RAD PRAVOSUĐA U VRIJEME PANDEMIJE: Suđenja uz maksimalnu distancu, optužnice od kuće

Odlukom Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine o organizaciji rada u sudovima i tužilaštvima, i u Kantonalnom sudu u Bihaću u vrijeme pandemije koronavirusa odgođena su sva ročišta, osim u predmetima u kojima je određen pritvor ili se traži određivanje pritvora, u kojima postoji opasnost zastare i u ostalim hitnim slučajevima propisanim Krivičnim zakonom u BiH.

Više

VLADA FBIH: Zatraženo zakazivanje sjednica oba doma Parlamenta FBiH

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je, na sjednici koja je održana u Sarajevu, zadužila Federalnu upravu civilne zaštite, federalne uprave i federalne upravne organizacije, te sva federalna ministarstva i druge federalne institucije da joj, najkasnije do 8. maja 2020. godine, dostave detaljne informacije, s propratnom dokumentacijom, o svim nabavkama provedenim od usvajanja Odluke o proglašenju stanja nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa (COVID-19) na području Federacije BiH ("Sl. glasnik FBiH", br. 21/2020), kao i kriterijima na osnovu kojih su izabrani dobavljači.

Više

VLADA RS: Prihvaćeni prijedlozi uredbi sa zakonskom snagom. Utvrđen Nacrt zakona o protivgradnoj zaštiti

Vlada Republike Srpske prihvatila je, na 69. sjednici, održanoj u Banjaluci, Prijedlog uredbe sa zakonskom snagom o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Više

DONIJETE UREDBE SA ZAKONSKOM SNAGOM U RS

Na prijedlog Vlade Republike Srpske, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, u skladu sa ustavnim ovlašćenjima, danas je donijela:

Više

BIH PLAĆA PENALE JER NOVAC OD MMF-A NIJE POVUČEN SA RAČUNA

Novac koji je Međunarodni monetarni fond (MMF) uplatio BiH od 330 miliona evra instrumenata za brzo finansiranje stoji na računima komercijalnih banaka, a na njega BiH čak plaća i penale.

Više

SPORTSKE ORGANIZACIJE U RS SA DUGOVANJIMA PO OSNOVU DIREKTNIH POREZA I DOPRINOSA DA SE PRIJAVE DO 11. MAJA 2020. GODINE

Ministarstvo porodice, omladine i sporta već duže vrijeme radi na aktivnostima rješavanja problema nagomilanih poreskih dugovanja koje imaju sportske organizacije iz Republike Srpske, a sve u cilju dodatnog olakšanja funkcionisanja sportskih organizacija i stvaranja uslova za njihov dalji razvoj.

Više