Zastava Srbije

VISOKO SUDSKO I TUŽILAČKO VIJEĆE: Nove metode rada u sudovima BiH

Efikasan, brz i kvalitetan rad sudova moguće je postići unaprjeđenjem radnih procesa, pokazuju iskustva sudova iz Švedske sa kojim Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) intenzivno radi na poboljšanju rada bosanskohercegovačkih sudova.

Više

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTA FEDERACIJE BIH: Prihvaćen zaključak o sigurnosnom aspektu migrantske krize

Prihvatanjem zaključaka o sigurnosnom aspektu migrantske krize, predloženih od Komisije za sigurnost Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH, okončana je 18. redovna sjednica ovog doma.

Više

VIJEĆE MINISTARA BIH: Utvrđen Prijedlog zakona o dopunama Zakona o parničnom postupku pred Sudom BiH

Vijeće ministara BiH jednoglasno je utvrdilo Prijedlog zakona o dopunama Zakona o parničnom postupku pred Sudom Bosne i Hercegovine, kojim se omogućava bolja zaštita svjedoka.

Više

ZAKON O DOPRINOSIMA FBIH: Obrtnička komora nezadovoljna zbog povećanja osnovice za obračun doprinosa

Obrtnička komora Federacije Bosne i Hercegovine negoduje povodom povećavanja osnovice za obračun doprinosa obrtnicima. Kako su saopćili, godinama upozoravaju na krajnje neravnopravan položaj obrtnika u odnosu na druge pravne subjekte.

Više

CENTRALNA BANKA BIH: U porastu broj blokiranih preduzeća

Centralna banka Bosne i Hercegovine objavila je ažurirani popis blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH. U novom izvještaju o blokiranim računima navedeno je da su u BiH, do početka februara, blokirana ukupno 96.702 računa poslovnih subjekata.

Više