Zastava Srbije

PREDSTAVNIČKI DOM PARLAMENTA FBIH: Usvojen Prijedlog zakona o dopuni Zakona o električnoj energiji

Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine usaglasio je tekst Prijedloga zakona o dopuni Zakona o električnoj energiji koji je usvojen u Domu naroda. Vlada mora ograničiti rast cijena električne energije privrednim subjektima ako na širem tržištu električne energije cijene budu rasle za više od 20 odsto.

Više

ZAKONI O PRAZNICIMA I O DANU RS: Neradni dani u Srpskoj su 6, 7, 9. i 14. januar 2022. godine

U skladu sa Zakonom o praznicima Republike Srpske, Zakonom o Danu Republike Srpske i Odlukom o načinu obilježavanja i praznovanja Dana Republike Srpske neradni dani su:

Više

ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O DJEČJOJ ZAŠTITI: Od 1. januara 2022. godine uvedena isplata prava za prvo dijete, uvećavaju se i iznosi naknada za drugo, treće i četvrto dijete, kao i za vulnerabilne kategorije, pomoć za opremu novorođenčetu i primanja roditelju-njegovatelju

U Republici Srpskoj od 1. januara počela je primjena Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dječjoj zaštiti ("Sl. glasnik RS", br. 119/2021) i to će zahtijevati dodatnih 26 miliona KM, izjavio je direktor Fonda za dječiju zaštitu Nedeljko Јović.

Više

ODLUKA O IZMJENI ODLUKE O PROVOĐENJU ZAKONA O CARINSKOJ POLITICI U BIH: Primjena odložena za 1. april 2022. godine

Vijeće ministara BiH donijelo je Odluku o izmjeni Odluke o provođenju Zakona o carinskoj politici u Bosni i Hercegovini, kojom se pomjera rok njene primjene sa 1. januara na 1. april 2022. godine, kada počinje i primjena novog Zakona o carinskoj politici u BiH.

Više