Zastava Srbije

ZAKON O RADU FBIH: Zakon donio novih 30.000 radnih mjesta

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić rekao je da je Vlada Federacije BiH na čijem je čelu reformska vlada.

Više

ODLUKA O PRIVREMENOJ SUSPENZIJI I PRIVREMENOM SMANJENJU CARINSKIH STOPA PRI UVOZU NOVIH ELEKTRIČNIH I HIBRIDNIH AUTOMOBILA: Do kraja 2022. godine bez carine na električna auta, a za uvoz hibridnih automobila carinska stopa iznosi pet odsto

Savjet ministara BiH donio je Odluku o privremenoj suspenziji i privremenom smanjenju carinskih stopa pri uvozu novih električnih i hibridnih automobila do kraja godine.

Više

VAUČERI ZA ODMOR BIĆE DOSTUPNI GRAĐANIMA FBIH OD 8. AVGUSTA 2022. GODINE

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo je u sjedištu Ministarstva u Sarajevu potpisala ugovore sa ovlaštenim predstavnicima domaćih platformi “eKupon”, “Citydeal flyfly travel” i “Linden” (platforma odmoriubih), koje su zadovoljile propisane uslove iz Javnog poziva za provedbu programa putem kojeg će građani Federacije prilikom kupovine turističke usluge u FBiH, u vrijednosti od minimalno 250 KM, moći ostvariti pravo na vaučer od 200 KM.

Više

AŽURIRANJE SEKTORSKE LISTE PRIORITETNIH PROJEKATA ZA OBLAST ŽIVOTNE SREDINE U BIH: Popunjen obrazac potrebno je dostaviti elektronskim putem, najkasnije do 30. avgusta 2022. godine

Vlada Republike Srpske je na 10. sjednici održanoj 27. februara 2019. godine usvojila Sektorsku listu prioritetnih projekata (SLPP) za oblast životne sredine u BiH i na 74. sjednici održanoj 04. juna 2020. godine usvojila Revidiranu sektorsku listu prioritetnih projekata koja obuhvata 129 projekata, od čega je 56 iz Republike Srpske.

Više