Zastava Srbije

VAUČERI ZA ODMOR BIĆE DOSTUPNI GRAĐANIMA FBIH OD 8. AVGUSTA 2022. GODINE

03.08.2022.


Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo je u sjedištu Ministarstva u Sarajevu potpisala ugovore sa ovlaštenim predstavnicima domaćih platformi “eKupon”, “Citydeal flyfly travel” i “Linden” (platforma odmoriubih), koje su zadovoljile propisane uslove iz Javnog poziva za provedbu programa putem kojeg će građani Federacije prilikom kupovine turističke usluge u FBiH, u vrijednosti od minimalno 250 KM, moći ostvariti pravo na vaučer od 200 KM.

Iz federalnog budžeta za ovu direktnu pomoć građanima, ali i turističkom sektoru, izdvojena su dva miliona KM.

Iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma su istakli da sada slijedi realizacija s Federalnim ministarstvom finansija i finalizacija cijelog posla za pružanje ove vrste usluga kod digitalnih platformi. Sve pripreme će se završiti do 8. avgusta.

Ministrica Đapo izjavila je da su predstavnici ovih platformi potvrdili da će od 8. avgusta biti u mogućnosti otvoriti za građane sve raspoložive turističke ponude za odmor u Federaciji BiH.

Federalno ministarstvo okoliša i turizma objavilo je detaljno uputstvo o načinu korištenja putem platformi, ali i prodajnih mjesta za građane koji preferiraju kupovinu na prodajnom mjestu.

- Pozivaju se građanke i građani Federacije BiH da koriste vaučere Vlade Federacije BiH dostupne na online platformama. Istovremeno pozivamo sve pružaoce usluga (pravne i fizičke osobe-obrtnike registrirane za usluge smještaja u Federaciji BiH) da ostvare poslovnu saradnju sa navedenim online platformama. Želimo vam ugodan boravak na prelijepim turističkim destinacijama uz korištenje turističkih vaučera - poručili su iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: Vebsajt Vlade FBiH, 28.07.2022.

Naslov: Redakcija