Zastava Srbije

Vijesti na današnji dan

NARODNA SKUPŠTINA RS: Odbor za ustavna pitanja utvrdio odgovore Ustavnom sudu BiH i Ustavnom sudu Republike Srpske

Odbor za ustavna pitanja Narodne skupštine Republike Srpske utvrdio je, 31. avgusta 2022. godine, odgovor Ustavnom sudu BiH na zahtjev koji je podnio član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić za ocjenu ustavnosti dijela Amandmana LXXVII kojim se dopunjava Poglavlje V/1 član 70. stav 5. Alineje 1,3,4,5,8. i 9. Ustava Republike Srpske i dijela Amandmana LXXXII kojim se dopunjava član 70. podalineja a) stav 1. Ustava Republike Srpske sa Ustavom Bosne i Hercegovine u predmetu U-16/22.

Više

VLADA FBIH: Usvojen Akcioni plan za implementaciju Zakona o suzbijanju korupcije i organiziranog kriminala u FBiH

Vlada Federacije BiH je, na prijedlog Federalnog ministarstva rada i socijalne politike, na sjednici u Sarajevu usvojila Program utroška s kriterijima raspodjele sredstava ustanovama za zbrinjavanje na nivou Federacije BiH, utvrđenih ovogodišnjim Budžetom FBiH, u iznosu od 2.000.000 KM.

Više

VLADA RS: Donijet veći broj podzakonskih akata

Vlada Republike Srpske donijela je, na 185. sjednici u Banjaluci, Odluku o dodjeli jednokratne novčane pomoći djeci poginulih boraca koja nisu zaposlena. Riječ je o jednokratnoj pomoći u iznosu od 1.000 KM, koja će biti isplaćena u septembru. Isplata jednokratne pomoći nezaposlenoj djeci poginulih boraca vršiće se prema evidenciji Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

Više

IZVJEŠTAJ ZAJEDNIČKE KOMISIJE OBA DOMA PSBIH O POSTIZANJU IDENTIČNOG TEKSTA ZAKONA O DOPUNAMA ZAKONA O POREZU NA DODATU VRIJEDNOST: Predviđeno uvođenje diferencirane stope PDV-a, koje će biti na snazi do kraja 2022. godine

Na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH usvojen je izvještaj Komisije koji podrazumjeva Zakon o dopunama Zakona o porezu na dodatnu vrijednost, odnosno uvođenju diferencirane stope PDV-a.

Više

PRODUŽENO VAŽENJE ELEKTRONSKIH ZDRAVSTVENIH KNJIŽICA U SARAJEVU DO 31. DECEMBRA 2023. GODINE

Uvažavajući potrebe osiguranika, Upravni odbor Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo je, na prijedlog menadžmenta, donio odluku o produženju važenja elektronskih zdravstvenih knjižica (EZK) na period do 31. decembra 2023. godine.

Više