Zastava Srbije

PRODUŽENO VAŽENJE ELEKTRONSKIH ZDRAVSTVENIH KNJIŽICA U SARAJEVU DO 31. DECEMBRA 2023. GODINE

02.09.2022.


Uvažavajući potrebe osiguranika, Upravni odbor Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo je, na prijedlog menadžmenta, donio odluku o produženju važenja elektronskih zdravstvenih knjižica (EZK) na period do 31. decembra 2023. godine.

Dakle, svim osiguranicima kojima elektronske zdravstvene knjižice ističu prije 31. decembra 2023. godine, važenje EZK će biti produženo do navedenog datuma.

Svi novi osiguranici, kao i osiguranici kojima se postojeće EZK oštete ili ih izgube, u svakom momentu imaju pravo podnijeti zahtjev za reizdavanje ovog važnog zdravstvenog dokumenta u najbližu poslovnicu Zavoda.

"Menadžment i radnici Zavoda su u potpunosti opredijeljeni da osiguranicima obezbijede uslove za što jednostavniji pristup uslugama zdravstvene zaštite", saopćeno je.

Također, istaknuto je kako je fokus na olakšavanju pristupa pravima, ali i približavanju i upoznavanju sa pravima koja im pripadaju Zavod će zadržati i u narednom periodu, zbog čega su svi građani pozvani da prate rad Zavoda.

Kompanija Paragraf Lex BA ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenijetih iz spoljnih sadržaja, odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vijesti" su namijenjene u svrhu opšteg informisanja.


IZVOR: Vebsajt Klix, 30.08.2022.

Naslov: Redakcija